Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vakbeurs FuturPera in teken van internationalisering

Het verbeteren van de positie van de peer op de internationale markt en het bevorderen van de consumptie zijn twee belangrijke doelstellingen voor IO Pera (Inter professional pear Organisation). De organisatie heeft verschillende initiatieven gelanceerd om zijn doelen na te streven, zoals de vakbeurs FuturPera die van 16 tot 18 november voor de tweede maal gehouden zal worden in Ferrara Fiere. Deze tweede editie zal in het teken staan van de internationalisering van het product op 'koopkrachtige' markten waar er goede kansen liggen voor Italiaanse kwaliteitsperen.Uit cijfer van CSO Italië blijkt dat de afzet in het seizoen 2016-2017 voor alle rassen prima is verlopen met Abate Fetel als koploper, gevolgd door rassen als Kaiser, Conference en Decana.

Europa, en met name Duitsland, blijft de belangrijkste afzetmarkt voor Italiaanse peren. Op deze markt worden echter ook peren uit het zuidelijk halfrond aangevoerd, waar de productie dit jaar 2% daalde ten opzichte van het vorige seizoen. In Argentinië was de productiedaling het grootst, tussen de 3% tot 13%  (WAPA - World Apple and Pear Association – data).

Dit is gunstig voor de Italiaanse perensector, die zijn positie internationaal wil versteken, via het programma van OI-voorzitter Gianni Amidie dat de titel draagt 'internationalisation of the awareness of pears as a product'
Op de foto: links Filippo Parisini,voorzitter Ferrara Fiere en Gianni Amidei, voorzitter OI Pera.

"Het ras Abate wordt in de Povlakte geteeld en is nog vrij onbekend in de wereld. Onze organisatie stelt zich ten doel dit soort rassen te introduceren op nieuwe, 'rijke' markten. Dit is vooral in jaren met een overvloedige productie belangrijk. We moeten het product dus internationaal onder de aandacht brengen. We zullen dit onder andere doen door deel te nemen aan internationale vakbeurzen, evenementen en conventies en promotie-activiteiten," aldus Amidei.

"IO steunt producenten bij hun promotie-activiteiten. In 2015 zijn hieruit twee groepen ontstaan: de coöperatie Opera en Origine die beide op hun eigen wijze waarde aan het product hebben toegevoegd. De goede marktprijzen van de voorbije twee jaar zijn voor 99% aan hen te danken. In 2017 richten we onze op FuturPera met als doel onze Italiaanse peren ook op de buitenlandse markt te promoten. We verwachten dat deze vakbeurs een keerpunt kan betekenen doordat er niet alleen internationale bedrijven aan deel zullen nemen maar ook inkopers van grote retailketens."


Publicatiedatum: 27-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: