Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Invallen Zuid-Afrika vanwege verdenking prijsafspraken

In het Zuid-Afrikaanse Johannesburg zijn donderdag negen versmarkten overvallen door de mededingingsautoriteit na verdenkingen van vermeende prijsafspraken. De invallen vonden plaats in de Tshwane-markt in Pretoria en de Joburg-markt in Johannesburg.

Volgens de autoriteit worden tussenpersonen verdacht van betrokkenheid bij een kartel. De autoriteit gelooft dat de tussenpersonen betrokken waren bij prijsonderbiedingen. Ze zouden bepaalde periodes van een handelsdag ver onder de marktprijs hebben gezeten en hebben samengespannen door de prijzen ongelofelijk te verlagen totdat kleinere markten door hun voorraad heen raakten. De prijzen rezen dan de pan uit, waarmee ze profiteerden van de toegenomen vraag.

"De autoriteiten houdt zich bezig met de prevalentie van samenspanningen in de voedingssector aangezien hogere prijzen van deze producten de meest kwetsbare huishoudens treffen", aldus commissaris Tembinkosi Bonakele. "De armen besteden een onevenredig groot percentage van hun inkomen aan voeding."

Publicatiedatum: 27-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: