Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Clive Garrett, ZZ2

Moeilijke omstandigheden voor dadelteelt in NamibiŽ

Een paar jaar geleden is het Zuid-Afrikaanse bedrijf ZZ2 in NamibiŽ gestart met de dadelproductie. Het duurt ongeveer vier jaar voordat de palmen productief worden en het bedrijf kan nu eindelijk de eerste vruchten van zijn inspanningen plukken.

"De dadeloogst vond eind februari/begin maart plaats. "Momenteel zijn we druk met het verpakken van onze dadels," legt Clive Garrett van ZZ2 uit. "De timing van het Namibische dadelseizoen sluit dit jaar perfect aan op de Ramadan. Tegen de tijd dat we klaar zijn met verpakken, zullen de dadels precies voor de start van de Ramadan gereed zijn om vermarkt te worden." Het is een moeilijk seizoen geweest met extreem hoge temperaturen en een lage luchtvochtigheid gedurende het rijpingsproces. "We maakten ons op een bepaald moment ook zorgen over de lage waterstand van de Oranjerivier maar gelukkig is deze inmiddels weer terug op het gebruikelijke peil."

ZZ2 heeft dit seizoen een volume van 20 ton geoogst en het bedrijf werkt momenteel aan de uitbreiding van het areaal, dat nu 95 hectare bedraagt. Momenteel zijn hiervan 23 hectare productief.

"Gezien de zeer kleine volumes dit seizoen, zullen we uitsluitend de lokale markt bedienen. We sturen echter wel een aantal proefzendingen naar Europa om de markt alvast te verkennen met het oog op volgend jaar," aldus Clive.

Voor meer informatie:
Clive Garrett
ZZ2
cliveg@zz2.biz
zz2.biz

Publicatiedatum: 28-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: