Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse perenvoorraad maart 2017

De Italiaanse perenvoorraden verschillen sterk medio maart 2017, afhankelijk van ras. Hoewel het aanbod Abate min of meer overeenkomt met dat in 2016 (-5%), is dat van andere rassen zeker lager. 

Zo ook in het geval van de Kaiser, het ras waar Europese consumenten elk jaar minder geïnteresseerd in raken. De voorraad was medio maart 57% lager dan 2016. Het fruit zal tot eind april beschikbaar zijn. Het aanbod van de Decana is 82% kleiner dan in 2016. De commercialisering van de 75+ is bijna voorbij en de prijsnoteringen waren vrij goed. Het aanbod van de Conference is 43% kleiner dan in 2016 en de verkoop neemt toe. 

De verkoop van Abate-peren is regelmatig met stabiele prijzen en een goede vraag naar alle maten hoewel de grotere peren (75+) altijd populairder zijn. De commercialisering wordt ondersteund door een goede kwaliteit en houdbaarheid en zal doorlopen tot medio april voor de export en eind april voor de Italiaanse markt.
Publicatiedatum: