Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Peru: Regen verwoest meer dan 3.000 ha in La Libertad

Volgens instanties van het Regionaal Management voor Landbouw van La Libertad (GRALL) hebben de neerslag en overstromingen bijna 3.000 hectare aan areaal in Peru aangetast. De getroffen stukken land liggen in de provincies Ascope, Trujillo, Chepen, Pacasmayo, Viru en Otuzco van La Libertad. 

Ascope is het zwaarst getroffen. Het weer heeft 1.283 hectare voor de teelt van maïs, asperges, suikerriet en rijst aangetast. In de provincie Pacasmayo trad bij San Pedro De Lloc de Cupisnique-rivier buiten zijn oevers, waardoor 905 hectare voor de teelt van rijst, asperges en paprika's werd beschadigd.

In de provincie Viru werd 381 hectare vernietigd. Hierop werden onder andere chili pepers, alfalfa, suikerriet, passievrucht, avocado's, augurken, groenten, cassave, maïs, zoete aardappelen, bananen, watermeloenen en chala-maïs verbouwd. 

In de provincie Trujillo werd in de districten Laredo en Moche een areaal van 253 hectare weggevaagd, dat werd gebruikt voor de teelt van suikerriet, watermeloenen, avocado's en andere groente. 

In Chepén overstroomde de Chaman-rivier. Dit had direct invloed op 56 hectare aan teeltgrond, dat werd gebruikt voor de productie van biologische bananen, cassave en rijst. De districten La Cuesta en Usquil, die onderdeel zijn van de provincie Otuzco, verloren wegens de lage temperaturen die door de neerslag werden veroorzaakt 11 hectare aan grond voor maïs en aardappelen.

"De landbouw is een van onze belangrijkste sectoren. Deze sector is nu verwoest door de natuurrampen die in de afgelopen dagen zich hebben voorgedaan.  Het aantal hectares dat is getroffen is in minder dan een week tijd met een verontrustend tempo toegenomen. We concentreren ons daarom op het helpen van de ergst getroffen bedrijven. We worden daarbij ondersteund door een noodteam dat bestaat uit stafleden van het GRALL," aldus Hernan Aquino, de regionaal manager van landbouw. 

Aquino is bezorgd over de 400 meter lange irrigatiekanalen die door de overstromingen zijn beschadigd. Deze kanalen betreffen locaties in El Moro, La Incaica, en Wichanzao in het district van Laredo, Tesoro, Facala, Salinar, Ascope en Paijan in de provincie Ascope, Lucas Deza, en Zapotal Bajo in de Jequetepeque-vallei, Lurifico de Chepen en tenslotte Santa Clara, Cerritos Huancaco en Huancaquito Bajo in de provincie Viru.


Bron: diariocorreo.pe

Publicatiedatum: 24-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: