Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Meer fruitomzet bij Waitrose door warmer weer

Deutsche Post gaat Amazon Fresh-bestellingen leveren

Zuid-Afrika: Pick n Pay verlaagt prijzen van AGF
Pick n Pay viert zijn 50ste jubileum door meer dan een half miljard rand (€37,1 miljoen) te investeren in lagere prijzen voor basisproducten. De keten gaat de prijzen voor groente, fruit en vlees verlagen, samen met nog eens zo'n 1.000 producten. (citizen.co.za)

VK: Meer fruitomzet bij Waitrose door warmer weer

Warmere temperaturen aan het begin van de afgelopen week hebben invloed gehad op de omzet bij Waitrose. De omzet van verpakte salades en van producten direct geschikt zijn voor consumptie steeg met 8%, terwijl de omzet van versproducten steeg met 14%. Frambozen genereerden 24% meer omzet, terwijl de omzet van meloenen steeg met 22% en van zachtfruit met 31%.

Deutsche Post gaat Amazon Fresh-bestellingen leveren

De bezorgdienst DHL van Deutsche Post gaat naar verluid in Duitsland bestellingen leveren voor Amazon Fresh. De twee bedrijven hebben volgens anonieme een exclusieve overeenkomst getekend, waarna er eerst een proefperiode zou worden gedraaid in Berlijn. Zowel Amazon als Deutsche Post werken nu al samen om bestellingen voor Amazon's andere diensten te leveren. Beide partijen weigeren echter commentaar op de nieuwe geruchten. (Reuters)

Amazon neemt online platform in het Midden-Oosten over
Amazon heeft onlangs het online platform Souq.com overgenomen. Het e-commerceplatform is gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten en geldt als een van de grootste platformen van de regio.
Klik hier om meer te lezn op retaildetail.eu.

VS: Amazon Fresh neemt Martha & Marley Spoon op in assortiment 
Het merk Martha & Marley Spoon is nu beschikbaar bij Amazon Fresh in de regio's van New York, San Francisco, Dallas, Boston, Washington D.C. en Philadelphia. Marley Spoon werd in 2014 opgericht in Berlijn en is actief in zes verschillende markten. Het merk bestaat uit maaltijdpakketten compleet met recept, seizoensgebonden ingrediënten en de optie om het pakket te combineren met andere producten van Amazon Fresh. (marketwatch.com)

VS: Walmart mag distributiecentrum bouwen

Walmart heeft officieel toestemming gekregen om een distributiecentrum te bouwen aan de kust van Alabama. De nieuwe faciliteiten zullen naar verwachting 500 banen genereren. Het distributiecentrum zal gebruikt worden voor de import van goederen. Als de locatie eenmaal in bedrijf is, worden er per dag 600 vrachtwagens vanuit de haven van Mobile verwacht. (al.com)

Amerikaanse supermarktsector krijgt meer winst in 2017

Volgens Moody's Investors Service gaat de Amerikaanse supermarktsector goede tijden tegemoet. De winst van supermarktketens zal met een redelijk gezond tempo weer toenemen, nadat er in 2016 sprake was van vooral teleurstellende resultaten. "Bedrijven gaan in 2017 beter presteren, nu de druk door prijsdeflatie afneemt. De winst van vorig jaar werd tegen gehouden door een mate van deflatie, die ongeëvenaard is voor een economie die momenteel niet in een recessie zit," aldus een verslag van het onderzoeksbureau. Nu deze druk wegvalt, zullen volgens Moody's de prijzen in de tweede helft van het jaar weer toenemen. "We verwachten dat de winst binnen de Amerikaanse supermarktsector in 2017 met 8% toe zal nemen, in vergelijking tot de daling van 5% in het vorige jaar," zegt analist Mickey Chadha. (chainstoreage.com)

Jumbo lanceert campagne voor gezond ontbijt

De Nederlandse keten Jumbo is een nieuwe lentecampagne begonnen die erop is gericht om consumenten gezonder te laten ontbijten. De campagne "Eerste Hulp bij Ontbijt" geeft 24 tips voor een gezond begin van de dag. De producten die tijdens de campagne aandacht worden gegeven zijn onder andere druiven, bramen, frambozen, blauwe bessen en tomaten. (esmmagazine.com)

Vietnam: Saigon Co.op plant bijna 600 nieuwe winkels
De Vietnamese keten Saigon Co.op wil in 2017 zijn netwerk uitbreiden met bijna 600 nieuwe vestigingen. Het bedrijf gaat 500 buurtwinkels openen, die voornamelijk in Ho Chi Minh-stad en de zuidelijke regio's van Vietnam worden geplaatst. Ook worden er 10 Co.op-supermarkten, een Xtra-hypermarkt, een Sense-winkelcentrum en 65 Co.op Food-vestigingen opgezet. (insideretail.asia)

Aldi-familie Albrecht is rijkste van Duitsland
Het nageslacht van Karl Albrecht Sr. is volgens de jaarlijkse miljardairslijst van Forbes de rijkste familie van Duitsland. Beate Heister en Karl Albrecht Jr. zijn de erfgenamen van de onderneming die door hun vader en oom van een winkel op de hoek in Essen is uitgegroeid tot de wereldwijde supermarktketen Aldi. De familie is nu verantwoordelijk voor een geschat vermogen van $27,2 miljard (€25,2 miljard), waarmee de familie op de 24ste plek in de lijst van Forbes staat. (global.handelsblatt.com)

Aldi lanceert Tmall-winkel in China

Aldi is begonnen met een online supermarkt in China door middel van het Tmall-platform. Aldi China maakt gebruik van het eigen huismerkassortiment en speelt in op de groeiende vraag van Chinese consumenten naar Duitse producten. Aldi heeft Ogilvy & Mather Shanghai aangesteld voor het beheer van de activiteiten in China. (thedrum.com)

VS: Amazon wil met 2025 in top vijf van supermarkten

Amazon.com heeft zich als doel gesteld om met 20205 een van de vijf grootste supermarktketens van de wereld te zijn, aldus een anonieme bron van Bloomberg. Amazon zou erkennen dat fysieke winkels een sleutelrol spelen voor de supermarktsector, nadat het bedrijf eerder jarenlang heeft geëxperimenteerd met de thuisbezorgdienst Amazon Fresh. (csnews.com)

Peapod's strijd binnen de thuisbezorgsector
Klik hier om het artikel te lezen.Publicatiedatum: 27-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: