Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Frisse aanpak met nieuwe kruidenthee melanges

Eerder deze maand introduceerde Rock Garden South hun nieuwe theemelanges tijdens het Southern Exposure evenement. Jonathan Roussel van Rock Garden, een dochteronderneming van Coosemans Worldwide: "Het idee voor dit product begon een paar maanden geleden toen Cami Onolfo naar ons toe kwam." Ze was een ballerina bij een groot gezelschap met een levenslange belangstelling voor kruidengeneesmiddelen. Ze heeft jarenlang kruiden en hun werking bestudeerd en heeft hier wereldwijd presentaties over gegeven. "Onolfo is thuis begonnen thee te maken en stelde haar idee voor theemelanges aan ons voor. We sprongen hier direct bovenop en hebben een partnerschap ontwikkeld om thee op de markt te brengen."


Jonathan Roussel toont trots de nieuwe theemelanges

Specerijen en verse kruiden samenbrengen
"Deze productlijn past precies in ons straatje." Rock Garden levert de verse kruiden die deel uitmaken van het pakket. Andere bedrijven leveren de droge specerijen die erin zijn opgenomen zoals peperkorrels en kruidnagel. "In principe brengen we haar kennis van de gedroogde producten en onze kruiden samen," legt Roussel uit. De theemelanges worden door Coosemans op de markt gebracht en verkocht onder het merk Miracle Tea, dat eigendom is van Onolfo.

Roussel denkt dat het product het goed gaat doen: "Het zal de aandacht van mensen trekken omdat het een nieuwe aanpak vertegenwoordigt op de Amerikaanse markt. Verse, natuurlijke kruidenthee is heel gewoon in Zuid- en Midden-Amerika, maar lokaal is het aanbod beperkt. Steeds meer mensen zijn op zoek naar natuurlijke producten. Het segment kruiden is de afgelopen tien jaar gestaag gegroeid, grotendeels onder de invloed van kookprogramma's. In elk programma werken chefs met kruiden en veel mensen willen deze trend thuis volgen." Vier verschillende melanges
Momenteel zijn er vier verschillende soorten theemelanges: Ontgifting (detox), ontstekingsremmend, hoestremmend en spijsvertering. Elke verpakking bevat een andere melange van verse kruiden en specerijen. De detox thee bevat bijvoorbeeld basilicum, koriander, paardenbloem, gember, munt, oregano, peterselie en rozemarijn. De spijsverteringsthee bevat paardenbloem, dille, venkel, gember, citroengras en munt. Jeff Bruff, van Rock Garden: "We verwachten de productlijn in de nabije toekomst uit te breiden. Het thee segment heeft nooit een frisse benadering gehad. Daarom verwacht ik dat dit product het heel goed gaat doen." De adviesprijs is $2.49.


Vier verschillende melanges

Coosemans teelt hun eigen kruiden in kwekerijen in Arizona, Florida en CaliforniŰ. Daarnaast heeft het bedrijf relaties met telers in Virginia en buiten de VS in Mexico, Guatemala, Peru en Colombia. Alle kruiden worden biologisch geteeld, maar het product wordt als conventioneel verkocht omdat niet alle ingrediŰnten biologisch zijn gecertificeerd. Het is wel de bedoeling de melanges biologisch gecertificeerd te krijgen.

Voor meer informatie:
Jonathan Roussel
Rock Garden
Tel: 305-477-8833

Publicatiedatum: 24-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: