Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jumbo Panningen schilt asperges voor de klanten

Tholen - Het aspergeseizoen is begonnen en de Jumbo in het Limburgse Panningen heeft daarop haar aspergeschilmachine weer schilklaar gemaakt. "We doen dat al een aantal jaar", vertelt Vincent Jansen werkzaam op de versafdeling. "Als gratis service voor de klanten."

Asperges zijn in het seizoen een goedlopend product. "Soms wel tientallen kilo's op een dag", schat Vincent. "We halen de asperges bij een lokale teler een paar kilometer verderop. 's Ochtends worden de asperges gestoken en 's middags liggen ze in de winkel."



Vincent legt in een filmpje op Facebook de werking van de schilmachine uit. Dat is inmiddels ruim 3400 keer bekeken en 35 keer geliked. Een van de eerste reacties was typisch voor Nederland. "Betaalt de klant uiteindelijk voor het gewicht met of zonder schil?" Reactie Jumbo Panningen: "De klant betaalt ook voor de schil. Evenals bij aardappelen, bananen en sinaasappelen. Het verschil is dat we voor de klant schillen. De aspergeschillen mogen klanten wel meenemen om eventueel soep van te trekken."

Jumbo Panningen
Harald en Ilse van Beek
Kerkstraat 43
Panningen
T: 077 308 1270
pan@jumbo.com
www.jumbopanningen.nl