Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Qatar importeert 12% meer groenten en fruit

Een aantal grote retailers in Doha importeren grote hoeveelheden meer groenten fruit uit Aziatische landen. Dit is nodig voor de toenemende binnenlandse vraag vanwege de groeiende bevolking. Volgens de bronnen zal er vooral uit de Aziatische landen geïmporteerd worden. Ook zal de import aan het einde van het jaar met 12% gestegen. De landen waar Qatar veel zaken mee doet, zijn India, Pakistan, de Filipijnen, Thailand en Vietnam. Er zijn ook verscheidene zakendeals gesloten tussen ondernemers uit Qatar en Azerbaidjan. Het gaat dan om producten zoals sappen, honing, thee, mineraalwater en groenten. 

Afgelopen maand werd Doha bezocht door een Export Mission uit Azerbaidjan om te zoeken naar meer mogelijkheden om samen te werken met ondernemers en bedrijven uit Qatar. Qatar wil de lokale landbouw en voedingsproductie stimuleren om de import de komende jaren te verminderen met 70%. Dit willen ze bereiken door vaardigheden en technologieën te ontwikkelen en arbeiders in deze sector te steunen. Hiermee willen ze ook de voedselveiligheid verzekeren. 
Publicatiedatum: