Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spanje: Clemcott oogst stabiel

"Over minder dan zes weken is het Clemcottseizoen afgelopen. Toch loopt het ras nog steeds goed op de Europese markten." Het late mandarijnenras wordt van januari tot april verkocht. 

In dit 2016-2017 citrusseizoen was de hoeveelheid mandarijnen en clementines klein. De Clemcott oogst was echter stabiel. Volgens de producenten komt dit door het handhaven van goede landbouwpraktijken, zoals uitdunning of het gebruik van afdeksystemen. Hierdoor is de hoeveelheid optimaal en kan kruisbestuiving voorkomen worden. De producenten duiden aan dat de vraag van consumenten naar kwalitatief hoogwaardige voeding toeneemt. De consumenten kijken vooral naar de voedzame en gezonde eigenschappen. Sinds 2011 voert de Club of Protected Vegetable Varieties promotieacties uit, waardoor ze erin slaagden Clemcott op de hoogste plek van de citrusmarkt neer te zetten. Nu het ras in Europa gevestigd is, wil de Club verzekeren dat het fruit herkend en gewaardeerd wordt door de consument. Consumenten wensen al jaren deze late mandarijn vanwege de buitengewone kwaliteit. 
 
De Club: "Clemcott heeft deze reputatie bereikt door hun stabiliteit. De uitstekende eigenschappen blijven elke oogst van januari tot april hetzelfde. Alle Clemcott erkende bedrijven voeren de technische voorwaarden uit om de kwaliteit van de Clemcott te behouden."

Op dit moment wordt er 1000 hectare Clemcott geteeld. In de Spaanse regio's Andalusië, Valencia en Murcia, maar ook in het zuiden van Portugal. Om dit areaal te vergroten, promoot de Club het gebruik van hun methode, waarbij mandarijnen geïsoleerd worden van ander bestuivingsfruit. Een voorbeeld van zo'n methode is het tijdelijk bedekken van het fruit met gaas, waardoor de oogst goed zal zijn.

De Club: "In een oogst zoals deze, waarbij slechte weersomstandigheden veel schade aan het fruit hebben toegebracht, wil de klant meer dan ooit dat de producten aan hun verwachtingen voldoen. Dit kan alleen bereikt worden via een kwaliteitsproces zoals bij Clemcott."

Bron: http://clemcott.com/

Publicatiedatum: 27-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: