Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Wetenschappers gebruiken plasma om voedselverspilling te verminderen

Wetenschappers uit Perth zouden een oplossing gevonden kunnen hebben voor de voedselverspilling. Dit zou tonnen verspild voedsel kunnen redden die door schimmel zijn getroffen. Kirsty Bayliss van de Murdoch University in Perth gebruikt plasma en elektriciteit om schimmels weg te houden. 

Deze technologie — veel gebruikt in geneeskunde en tandheelkunde — wordt momenteel op avocado's getest. De wetenschappers produceren plasma, dat opgewekt wordt door een elektrische lading en geleiden dat door twee elektroden. Dr Bayliss: "Het plasma creëert een laagje om de voeding. Hierdoor worden schimmelsporen gedood, zodat ze het fruit niet meer kunnen infecteren. Het lijkt erop dat weerstand in het fruit ook gestimuleerd wordt, dus zo beschermt het fruit zichzelf tegen infecties. Het is heel ingenieus en het is helemaal vrij van chemicaliën."

Bayliss zegt dat de technologie kan leiden tot een enorme vermindering van voedselverspilling. Meer dan 30% van de voeding in Australië, iets minder dan Nieuw-Zeeland, eindigt als afval in de prullenbak. 

Bron: mindfood.com

Publicatiedatum: 3-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: