Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat zijn de kansen voor witlof op de Chinese markt?

"In China is men pas net begonnen met het introduceren van witlof. Landelijk is de productie licht gestegen wat voornamelijk te danken is aan kleinschalige telers. Momenteel is het areaal kleiner dan 809 hectare. Nu het product aan bekendheid wint, zal de afzet ieder jaar stijgen. "Ondanks de trage groei ben ik toch optimistisch over de marktkansen," vertelt Xiujun Liu, directeur van Hebei Lianxing Agricultural Technology.


Jingqing Li en Xiujun Liu (rechts) van Hebei Lianxing Jiahui Agricultural Technology. Het bedrijf is gevestigd in de provincie Hebei, in de buurt van Beijing en is gespecialiseerd in de teelt van witlof. 


Xiujun Liu samen met leveranciers voor het hoofdkantoor

"Dit jaar bedraagt ons witlofareaal 202 hectare. We leveren jaarrond. Ons product wordt vrijwel uitsluitend op groothandelsmarkten afgezet en aan de horeca in Beijing, Shandong, Hebei en andere provincies. De huidige groothandelsprijs ligt rond de €2,70 per kilo. Dit jaar was er rondom het Lentefestival ook goedkopere witlof op de markt, wat de witlofprijzen naar beneden heeft gehaald."

Witlof uitgestald op een display tijdens een AGF-beurs in China

"Witlof is nog een vrij onbekende groente op de Chinese markt en de introductie zal dus nog wat meer tijd vergen. In 2015 brachten we onze witlof voor het eerst op de markt maar de afzet was erg slecht. Tegen 2016 lieten de verkopen echter duidelijk een stijgende lijn zien. Ik denk dat we dit jaar een groei van 30% ten opzichte van vorig jaar kunnen realiseren. Daarnaast is witlof een gezond product en ook investeerders en de overheid worden zich hier steeds meer van bewust. Momenteel is het landbouwdepartement van Beijing van plan om een witlofteeltproject te starten om de integratie van stedelijke en landelijke land- en tuinbouwprojecten te bevorderen. Als dit gebeurt, dan zullen nog veel meer Chinese consumenten van deze bijzondere groente kunnen genieten." 

De witlof wordt verkocht onder de Chinese merknaam 

Xiujun Liu
Hebei Lianxing Jiahui Agricultural Technology Co.Ltd.
Mobile number: +86 1803 2088 666
Email: 1061516587@qq.com

Publicatiedatum: