Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Chinese veredelaar en teler op zoek naar stabiele kwaliteit tomaten

"De tomatenproductie in China concentreert zich met name in de provincies Shandong, Henan en Hebei. Het gezamenlijke areaal is ongeveer een miljoen hectare," vertelt Jingchun Wu, voorzitter van Volpusi Corporations. "De sector groeit gestaag, van jaar tot jaar, mede dankzij de steun van het ministerie van Landbouw." Zo worden tuinbouwbedrijven bijvoorbeeld economisch en technologisch ondersteund door het ministerie. De prijzen in de markt zijn echter niet stabiel, zo zegt Wu. Dit is vooral te wijten aan schommelingen in kwaliteit.


Jingchun Wu, voorzitter Volpusi Corporations


Een kijkje in een van de kassen van Volpusi in Shandong, Oost-China

Door de hogere levensstandaard hebben consumenten ook hogere verwachtingen als het gaat om voedselveiligheid. "Om aan deze vraag te voldoen, hebben we in september vorig jaar Shandong Summer and Autumn Fruits and Vegetables opgericht. Met dit bedrijf kunnen we kleinere tomaten produceren voor het hogere en middensegment." Na succesvolle proeven kunnen de tomaten nu zowel online als offline in de markt worden gezet.

Het bedrijf werkt momenteel aan uitbreidingen in de provincies Shandong, Ningxia en Hunan. "We geloven dat er veel potentieel is voor onze cherrytomaten in de markt." Wu noemt de uitstekende smaak als belangrijke troef. "Daarbij houdt ons bedrijf strikt de regie over elk proces van O&O en productie, tot distributie en consumptie. We garanderen dat klanten tomaten zullen eten die absoluut veilig en van topkwaliteit zijn."De Volpusi groep wil tomatenzaden in de markt zetten en nieuwe tomatenrassen ontwikkelen. De zaden worden verkocht bij retailers, tuinbouwcoöperaties en plattelandsdorpen in heel China. "Onze data tonen dat de Volpusi groep in 2016 in totaal ongeveer 1 miljard kilogram tomatenzaden op de markt heeft gebracht."

Volpusi heeft niet alleen een eigen team van onderzoeksspecialisten, ze werken ook samen met 10 onderzoekscentra in China en daarbuiten. "Daarnaast hebben we datachips geïntroduceerd die het volledige proces monitoren van ontkieming tot consumptie." Wu ziet wel nog een aantal uitdagingen. "China is een reusachtig land met veel verschillende hulpbronnen en weersomstandigheden, die onze producten beïnvloeden. Daarom zijn we steeds op zoek naar manieren om producten te leveren van een stabiele kwaliteit."

Voor meer informatie:
Volpusi Corporations
Jingchun Wu
T: +86 531 8589 0956
F: +86 531 8589 0913
cysseed@volpusi.com
www.volpusi.com

Publicatiedatum: 24-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: