Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Australian Banana Grower's Council wil wereldrecord bananensplit verbreken

Er worden vrijwilligers gevraagd om deel te nemen aan een Guinness World Records poging om de langste bananensplit ter wereld te maken. Deze poging zal deze zaterdag (25 maart) plaatsvinden in Innisfail. 

De Australian Banana Growers' Council staan achter deze enorme prestatie. Tijdens het jaarlijkse Feast of the Senses festival in het Callendar Park zal de poging plaatsvinden. ABGC directeur en evenementenorganisator, Jade Buchanan van LMB Farms, zegt dat de benodigdheden van het wereldrecord indrukwekkend zijn. Buchanan: "We moeten 40.000 bananen, 2.500 liter ijs en 2.000 liter topping en crème gebruiken! Daarnaast zijn alle producten en ingrediënten afkomstig of gedoneerd uit de buurt."

Het huidige wereldrecord voor de langste bananensplit wordt gehouden door het stadje Selinsgrove in Pennsylvania. Dit record is in 1988 gevestigd. Buchanan: "Het huidige record is 7,67 kilometer. Ons doel is om een bananensplit van 8 kilometer te maken." Om dit mogelijk te maken, zijn de organisatoren op zoek naar 400 vrijwilligers die 'renners' willen zijn op de betreffende dag. Zij zullen alle ingrediënten naar de 8000 mensen brengen, zodat zij de enorme bananensplit in elkaar kunnen zetten. Buchanan: "De vrijwilligers moeten fit genoeg zijn om bananendozen van 15 kg te dragen. Ze zullen de bananen, het ijs en de toppings verspreiden. Als de recordpoging succesvol is, zal iedereen, ook de 'renners', een officieel certificaat krijgen waarop staat dat ze deel hebben genomen aan een Guinness World Records poging. Alle vrijwilligers zullen ook een limited edition hoed krijgen."

De bananensplit zal in 8.200 kartonnen constructies worden opgebouwd. Deze constructies worden gemaakt door de kunstenaars Boxwars uit Melbourne. De laatste paar weken hebben schoolkinderen uit Cassowary Coast de dozen versierd. 
Buchanan: "Tweeduizend kinderen uit Innisfail tot Cardwell hebben de 'kastelen' versierd die voor de bananensplit gebruikt worden. Dit is echt een gemeenschapsevenement en we willen zo veel mogelijk leden van de gemeenschap aanmoedigen zich vandaag aan te melden voor dit evenement."

De vrijwilligers zullen om 6 uur 's morgens beginnen en zullen stoppen als het record is gevestigd. De dag zal bestaan uit de kartonnen constructies neerleggen in het Callendar Park, tickets uitdelen en ingrediënten voor de bananensplit uitdelen.

Voor meer informatie:
Jade Buchanan  
Tel: +61 0427 042 391 

Sonia Campbell 
Mob: +61 0428 038 330 

Publicatiedatum: 24-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: