Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aldus Jack Ward, CEO British Growers

Mogelijkheden op AGF-markt door Brexit

De turbulentie, die ontstaan is door de Brexit, zou ook mogelijkheden en uitdagingen kunnen opleveren, volgens Jack Ward, CEO van British Growers. Hij sprak na de conferentie van de Worshipful Company of Fruiterers in Londen, waar hij onderdeel uitmaakte van een panelsessie.

Ward: "Een aantal problemen moet onmiddellijk worden aangepakt, zoals de toegang tot de arbeidsmarkt, wat een enorme impact zou kunnen hebben op ons vermogen om bestaande markten in het Verenigd Koninkrijk te dienen. Als we de arbeidsmarkt niet naar de gewassen kunnen brengen, is het logische alternatief dat we de gewassen naar de arbeidsmarkt brengen. De productie wordt dan naar het buitenland verplaatst."

"Dit is geen geweldige optie vanuit Brits perspectief en zou een domino-effect kunnen hebben op de voorraadketen. Positief is dat we een grote mogelijkheid hebben om ons aandeel in de Britse markt te vergroten. We zijn afhankelijk van de EU voor de levering van verse groenten en fruit en er is geen reden waarom Britse producenten niet zouden kijken naar een groter Brits marktaandeel."

"Het Verenigd Koninkrijk loopt achter wat betreft de consumptie van verse groenten en fruit: de gemiddelde Brit komt niet aan de aanbevolen hoeveelheid. Met het juiste beleid zouden we de toekomst optimistisch tegemoet kunnen zien. De sector moet zich inzetten voor onder andere het vergroten van het marktaandeel en het leggen van meer nadruk op 'thuis geteeld' ondanks de turbulentie en onzekerheid die door de Brexit zijn gecreƫerd."

Voor meer informatie:
Peter Crowe
Peter Crowe Communications
Tel: +44 079 6750 4034
peter@peterccomms.co.uk
www.britishgrowers.org
Publicatiedatum: