Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Portugese zachtfruitsector heeft logistiek nadeel ten opzichte van Spanje



"De kwaliteit van Portugees zachtfruit is vrijwel vergelijkbaar met dat van concurrenten als Spanje en Marokko, waar het seizoen een aantal weken eerder aanvangt," legt Carlos Vieira van het Portugese bedrijf Organic Valleys uit. Hun aardbeien komen in april op de markt, evenals een breed aanbod aan ander zachtfruit, waaronder blauwe bessen, frambozen, bramen en rode bessen.



"Hoewel onze bessen in het voordeel zijn vanwege hun zoete smaak en hoge kwaliteit, vormt onze locatie een nadeel. Onze logistieke kosten zijn veel hoger en dat verzwakt onze concurrentiepositie ten opzichte van Spanje op de Europese markt. Later in het seizoen, in juli, is Polen onze grootste concurrent aangezien het land de markt dan veelal overspoelt met zachtfruit."



Organic Valleys zorgt voor de contacten tussen Portugese telers en kopers in Europa, voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Noorwegen en Finland. "We leveren zowel conventionele als biologische producten hoewel het ons doel is om op termijn uitsluitend met biologisch fruit te werken," vervolgt Carlos Vieira.



Portugese passiefruit en overzeese import
Passiefruit is een exoot die evenals de kiwi steeds populairder wordt in Portugal. "Bij deze producten zijn de variaties in kwaliteit veel groter dan bij andere Europese producten. Kwekerijen hebben reclamecampagnes voor passiefruit gehouden die effectief zijn gebleken. Producenten zijn zeer tevreden met de marges die zij krijgen."

"De consument is zo dol op passiefruit dat we onze export dit jaar zullen verdubbelen. We leveren vooral aan de Britse en Nederlandse retail. In Portugal vindt de teelt van passiefruit en kiwi's in het midden en noorden van het land plaats.


Voor meer informatie:
Carlos Vieira
Organic Valleys
T: 00351-914 877 230
T: 00351-917 649 930
organicvalleys@gmail.com

Publicatiedatum: