Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mohamed Gad, Agrogad CoFor Agricultural Development & Trade

Egyptische perzikenvolumes ontoereikend om aan vraag te beantwoorden

In Egypte is het perzikenseizoen dit jaar iets eerder dan gebruikelijk begonnen. "Het mag dan een vroeg seizoen zijn, toch is het maar twee weken eerder begonnen dan vorig jaar," vertelt Mohamed Gad, directeur van Agrogad Co. For Agricultural Development & Trade. "De pluk van het ras Florida Prince start doorgaans in de eerste twee weken van april."


Hoewel het Egyptische bedrijf pas een jaar bestaat, heeft zijn directeur al ruim tien jaar ervaring in de steenfruitsector. "Meestal is zo'n 30% tot 40% van de productie bestemd voor de lokale markt, afhankelijk van de kwaliteit van de producten," legt Gad uit, die er aan toe voegt dat de kwaliteit dit jaar hoog is. "Egyptische bedrijven exporteren het liefst 100%."

Dit jaar zijn de prijzen op de binnenlandse markt wat hoger dan voorgaande jaren dankzij de wisselkoers van het Egyptische pond ten opzichte van vreemde valuta. Momenteel weet ik niet hoe de prijzen op de internationale markt zijn aangezien we pas aan het begin van het seizoen staan," vervolgt Gad. "Evenals voor andere producten geldt dat er altijd concurrentie is, hoewel deze niet van al te grote invloed zal zijn zolang er een constante aanvoer is van kwaliteitsfruit tegen lage prijzen ," besluit Gad.



Voor meer informatie:
Mohamed Gad
Agrogad Co. For Agricultural Development & Trade
Tel.: +20 1111123632
Publicatiedatum: