Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Beatriz Gómez, directrice Grupo Govifres

Spanje: "Inkoopprijs citrus bijna hoger dan verkoopprijs"

Het in Huelva gevestigde Grupo Govifres wordt volledig door vrouwen gerund en legt zich toe op export van citrus, zachtfruit en steenfruit. "We kopen de producten rechtstreeks bij telers in en we zorgen ervoor dat aan alle kwaliteitscriteria voldaan wordt en zijn eveneens verantwoordelijk voor de logistiek," vertelt Beatriz Gómez, directrice van Grupo Govifres.
De afgelopen jaren merken we dat er op de markt andere keuzes gemaakt worden. We exporteren onze sinaasappelen, blauwe bessen en aardbeien naar de Verenigde Arabische Emiraten en onze aardbeien naar Frankrijk en Italië (uiteraard afhankelijk van de binnenlandse productie in beide landen). We exporteren ook sinaasappelen naar Italië. Daarnaast zijn markten als Maleisië sterk in opkomst, waar de vraag naar Spaanse producten groeit. 

Het weer heeft een grote impact op de prijzen gehad. "Voor sinaasappelen ligt de inkoopprijs bijna hoger dan de verkoopprijs," vervolgt Goméz. Ondertussen variëren de aardbeienprijzen sterk omdat de productie als gevolg van de lage temperaturen kleiner is. "Aanvankelijk schoten de prijzen de lucht in maar inmiddels zijn ze weer gezakt en ook weer wat stabieler," aldus Gómez. 

Voor meer informatie:
Beatriz Gómez
Grupo Govifres
Tel.: +34 682461407
grupgovifres@gmail.com 

Publicatiedatum: 23-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: