Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toename productie zachtfruit in Marokko

Marokko heeft in het seizoen van 2015-2016 totaal 268.000 ton zachtfruit geproduceerd. Het betreft aardbeien, frambozen en blauwe bessen.

Volgens de gegevens, verzameld door Maghreb Arabe Presse (MAP), wordt ongeveer de helft van het zachtfruit geproduceerd in en rond Locus. Locus ligt in het noorden van de provincie Larache, waar het Nationale Fresh Fruit Festival ingewijd is. Dit is gebeurd door de Marokkaanse minister van Land- en Tuinbouw, Abdelaziz Ajanuch. Het festival heeft vier dagen geduurd. 

De Marokkaanse provincie Larache is met een oppervlakte van 4.000 hectare de grootste producent van zachtfruit binnen Marokko. De aardbeien hebben 2.800 hectare tot hun beschikking. De blauwe bessen gebruiken 800 hectare en de framboos 400 hectare. 

In 2009 heeft de Marokkaanse regering samen met de professionals een nieuwe aanpak opgezet. Een jaarlijkse productie van 360.000 ton zachtfruit zou hiermee in 2020 mogelijk moeten zijn. Het streven is om 80.000 ton voor de export te gebruiken.

Bron: hortoinfo.es

Publicatiedatum: