Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Lidl is één van de beste Duitse werkgevers van 2017

De medewerkers hebben besloten: Lidl is één van de beste Duitse werkgevers van 2017. Bij de anonieme enquête van het onafhankelijke instituut 'Great Place to Work' beoordeelden meer dan 4.100 willekeurig geselecteerde Lidl-medewerkers, van studenten in de filialen en magazijnmedewerkers tot aan bedrijfsleiders, hun werkgever. Het instituut bepaalt sinds 2002 jaarlijks de beste werkgevers van Duitsland, waarbij dit jaar circa 700 bedrijven vrijwillig meededen om de feedback van hun medewerkers te ontvangen. Dit jaar eindigde Lidl voor de eerste keer bij de beste werkgevers van Duitsland in de categorie bedrijven met meer dan 5.000 werknemers. Daarnaast werd Lidl ook bij de deelstaatwedstrijd van Baden-Württemberg als één van de beste werkgevers van 2017 onderscheiden.


Van links naar rechts: Torsten Heimann en Christine Rittner van Lidl Duitsland nemen de onderscheiding van het 'Great Place to Work'-instituut in ontvangst

Eerlijkheid en teamspirit maken Lidl sterk
Bij de enquête werden de werknemers van de deelnemende bedrijven onder andere ondervraagd over de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling, teamspirit en cohesie op de werkvloer, leidinggevende kwaliteiten van managers en identificeerbaarheid met het bedrijf. Uit de resultaten van dit jaar blijkt: Lidl-medewerkers loven de eerlijkheid en de teamspirit binnen het bedrijf. Zo zegt meer dan 90 procent van de ondervraagden dat zij zich onafhankelijk van geslacht of nationaliteit eerlijk behandeld voelen en 85 procent waardeert de werksfeer.

Verantwoordelijke werkgever
Als geëngageerde werkgever is Lidl bewust van haar verantwoordelijkheid om aantrekkelijk arbeidsomstandigheden voor haar medewerkers te creëren. Torsten Heimann, verantwoordelijke op het gebied van personeel bij Lidl Duitsland: "We vinden het belangrijk dat onze medewerkers graag bij ons werken. Dat bereiken we onder andere door hen verantwoordelijkheid te geven en door onze medewerkers tot veel in staat te achten." Lidl biedt bijvoorbeeld een bovengemiddelde vergoeding op elk gebied, een minuut nauwkeurige werktijdregistratie, doorgroeimogelijkheden op alle niveaus door individuele bijscholing en een veelzijdig aanbod ter bevordering van de gezondheid. Dat Lidl als werkgever op de goede weg is, bevestigt ook de onderscheiding van het 'Top Employers'-instituut en het behalen van een finaleplaats bij de 'Corporate Health Award'. "We leunen echter niet achterover na deze successen. We zullen er elke dag aan blijven werken om banen met perspectief te bieden en onze medewerkers individueel vooruit te helpen", benadrukt Torsten.

Publicatiedatum: 28-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: