Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
In Canada worden dit seizoen de eerste GGO-aardappelen geplant

Volgens kenners binnen de sector worden in 2017 in Canada de eerste genetisch gemodificeerde aardappelen gepoot van de J.R. Simplot Company.

"Afgezien van productie op kleine stukken land was er in 2016 nog geen commerciële teelt. Dit heeft te maken met de timing," zegt Kevin MacIsaac van de branchevereniging United Potato Growers of Canada. "Maar telers hebben interesse en zijn van plan om deze rassen in 2017 te poten."

Doug Cole, de woordvoerder van de Amerikaanse afdeling van Simplot, zegt dat de Canadese gezondheidsdienst en het Canadese bureau voor voedselinspectie (CFIA) pas in de lente toestemming hadden verleend. Voor het bedrijf was dat te laat om nog voorbereidingen te treffen voor pootaardappelen in de lente.

De vier aardappelrassen (Russet Burbank, Ranger Russet, Atlantic en Snowden) zijn bedoeld voor de verse aardappelsector en de sector voor verwerking. Elk ras heeft volgens Cole zijn eigen voordelen.

"Ze raken minder snel beurs, wat zorgt voor minder uitval in Canada. Dat leidt tot meer volume van topkwaliteit dat voor de markt voor verse aardappelen kan worden gebruikt."

Volgens Cole wil Simplot graag werken met Canadese teeltcoöperaties en verwerkingsbedrijven. Hij hoopt dat zijn bedrijf op tijd is voor het poten in 2017.

Bron: potatogrower.com

Publicatiedatum: 27-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: