Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Morrisons gebruikt kunstmatige intelligentie voor inkoopbeleid

Hongarije strenger voor buitenlandse ketens

Walmart plant meer overnames 
Het hoofd van de e-commerce-afdeling van Walmart, Marc Lore, zegt dat zijn bedrijf in de toekomst meer overnames zal plannen. "We zijn daar best wel actief in," zei Lore in een interview op de Code Commerce-conferentie in Las Vegas. Walmart heeft tot nu toe meer dan $200 miljoen (€185,2 miljoen) geïnvesteerd in e-commerce startups, dat volgens Lore heeft geleid tot een sterke stimulans voor de keten. (recode.net)

VK: Tesco reorganiseert internationaal management

Tesco heeft twee forse veranderingen in zijn internationale management doorgevoerd door nieuwe CEO's te benoemen voor zowel de Aziatische als de Europese tak van de keten. Tony Hoggett, de huidige COO van Tesco in het Verenigd Koninkrijk is gepromoveerd tot CEO voor Azië. Hoggett is sinds 1990 actief bij Tesco en heeft uitgebreide ervaring in zowel de Britse als de internationale supermarktsector. Matt Simister is momenteel nog werkzaam als commercieel directeur voor de afdeling voor vers- en huismerkproducten, maar zal aangesteld worden als CEO van Europa. De huidige internationale CEO, Trevor Masters, zal na 38 jaar in dienst te zijn geweest met het einde van mei opstappen. (igd.com)

VS: Dollar General breidt versaanbod uit
Dollar General gaat zijn versaanbod uitbreiden, nu de Amerikaanse keten in 2016 een sterke omzetgroei heeft meegemaakt. De omzet van het afgelopen kwartaal nam toe met 13,7%, wat ten dele komt omdat deze periode ten opzichte van 2015 een extra week had. De omzet kwam daardoor neer op $6,01 miljard (€5,6 miljard), terwijl de vergelijkende winkelomzet met 1% toenam. (igd.com)

Delhaize America werkt met RELEX aan leveringsketen 
Delhaize America heeft voor RELEX Solutions gekozen om de leveringsketen voor versproducten te verbeteren. RELEX Solutions is een bedrijf dat oplossingen ontwikkelt om het logistieke management van versproducten te beheren. De systemen worden toegepast bij de distributiecentra van Delhaize America, die onder andere de supermarktketen Food Lion van producten voorzien. Delhaize heeft meer dan 1.000 centra in het zuidoosten van de VS en zo'n 181 centra in New England en New York. (internationalsupermarketnews.com)

Meer handel in Sprouts-aandelen door mogelijke fusie

De handel in aandelen van Sprouts Farmers Market nam vorige week fors toe naar aanleiding van het nieuws dat de keten is gesprek is over een mogelijke fusie. Bloomberg meldde dat Albertsons in de afgelopen weken met Sprouts in gesprek is geweest. De aandelenkoers van Sprouts steeg met ongeveer 5%, maar daalde daarna weer met 1% tot $21,79 (€20,17). Mogelijk is het nieuws over de mogelijke fusie uitgelekt. Henry Schwartz, de directeur van het onderzoeksbureau Trade Alert, verwacht dat toezichthouders een onderzoek naar deze ontwikkelingen zullen uitvoeren. (Reuters)

VS: Target benoemt voormalig Kroger-topman 

Target Corp heeft onlangs voormalig Kroger-CO Jeff Burt benoemd tot onderdirecteur voor de supermarkt-afdeling van het bedrijf. Kroger probeert zijn bedrijfsvoering te hervormen wegens de felle prijzenoorlog die momenteel in de Amerikaanse supermarktsector speelt. (Reuters)

De strijd van Amazon om de supermarktsector binnen te dringen
Klik hier om het artikel te lezen.

Supermarkten zijn verliezers bij prijzenoorlog

Klik hier om het artikel te lezen.

Hongarije strenger voor buitenlandse ketens
De Hongaarse overheid is naar verluid van plan om een wetsvoorstel op te zetten dat een extra belastingheffing van HUF 20 miljard (€64 miljoen) per jaar oplegt voor buitenlandse supermarktketens. Het wetsvoorstel maakt gebruik van een aantal fiscale en administratieve maatregelen, aldus eurofoodlaw.com
Klik hier om meer te lezen op bna.com.
 
Californië en Texas hebben meeste groei in supermarktsector
In 2016 zijn er in de VS meer dan 440 supermarkten geopend, waarmee de totale winkelruimte met zo'n 1,7 miljoen vierkante meter is toegenomen. 27% van deze winkels zijn geopend in de staten Texas en Californië. (chainstoreage.com)

Rusland: Magnit ontkent plannen voor overname Agrokor-winkels
De Russische retailer Magnit heeft ontkend dat er plannen zijn om ketens over te nemen van de Kroatische supermarktgroep Agrokor. Eerder gaf het Sloveense nieuwsblad Finance aan dat Magnit interesse had in een overname van de winkels van Agrokor, dat diep in de schulden zit. De krant vermeldde anonieme bronnen die aangaven dat Magnit mogelijk de de Sloveense keten Mercator, de Kroatische keten Konzum en de Servische keten Idea over zou nemen, die nu nog allemaal aan Agrokor toebehoren. (Reuters)

VK: Morrisons gebruikt kunstmatige intelligentie voor inkoopbeleid
De Britse keten Morrisons gaat gebruik maken van een systeem van het IT-bedrijf Blue Yonder, dat is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en een zelflerend algoritme om te voorspellen wat er in alle 491 vestigingen precies nodig is aan voorraad. De keten heeft ongeveer 18 maanden lang een proefperiode gedraaid met het nieuwe systeem en gaat dit nu in de rest van het netwerk toepassen. Het bedrijf voorzag Blue Yonder van drie jaar aan winkeldata van elke afzonderlijke Morrisons-vestiging, zodat het algoritme van het systeem kon worden ontwikkeld. Daarbij werd zelfs gebruik gemaakt van de exacte weersomstandigheden bij elke winkel in deze periode. (cityam.com)

India: Reliance breidt retailactiviteiten uit

De grootste retailer van India, Reliance Retail, is van plan om zijn winkelnetwerk uit te breiden. De retailer wil 200 winkels onder het Fresh and Smart-merk openen, samen met 300 groothandelsvestigingen onder het merk Market, 300 kledingzaken onder het label Trends en tot 600 benzinestations. De totale investering voor deze uitbreiding wordt geraamd op 25 miljard rupee (€353,6 miljoen). (igd.com)

Walmart wil met drones werken
Walmart heeft een patent aangevraagd om binnen zijn vestigingen gebruik te kunnen maken van drones. De patentaanvraag omschrijft het gebruik als het "inzetten van een vliegende drone om naar een product binnen de winkel te gaan, dit product in te lagen en vervolgens te vervoeren naar een bezorgplaats binnen het winkelgebied." (bgr.com)

Morrisons werkt samen met Just Eat voor afhaalservice
Morrisons gaat samenwerken met Just Eat om het eerste afhaalrestaurant op te zetten dat zich in een supermarkt bevindt. Morrisons werkt al samen met Amazon, Timpson en Doddle met als doel om volgens de keten behulpzame en populaire nieuwe dienstverleningen in het leven te roepen. (igd.com)

 

Publicatiedatum: 22-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: