Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ronald van Vossen, Fruit World:

"Met frambozen en bramen uit Sicilië meer zekerheid in aanvoer"

Tholen - Volgende week arriveren de eerste Italiaanse frambozen bij Fruit World in Breda, in week 15 gevolgd door de eerste bramen. Het bedrijf is daarvoor een samenwerking aangegaan met een Italiaanse coöperatie. "We zien de weersomstandigheden in Europa steeds grilliger worden en willen niet al de kaarten inzetten op Spanje", verklaart commercieel manager Ronald van Vossen.



"Natuurlijk zal Spanje in deze periode nog voor het gros van de aanvoer zorgen, maar we willen er niet meer afhankelijk van zijn. Het gebeurt te vaak dat je anderhalve auto frambozen verwacht en dat er maar een halve wagen arriveert. Als wij dat hebben, zal dat bij collega's niet anders zijn. Daar willen we niet meer blanco op gokken. We zien de weersomstandigheden de afgelopen jaren veranderen en ook dit jaar raasden er tornado's over Huelva.

Andere collega's zoeken uitbreiding in de Marokkaanse teelt, maar in onze optiek is Italië nog betrouwbaarder qua weer en logistiek", vervolgt Ronald. "De coöperatie waar wij mee samenwerken heeft vier jaar voor de lokale bevolking geteeld en in de loop der jaren het areaal uitgebouwd en de teelt geprofessionaliseerd. Men teelt de frambozenrassen Violet en Lagorai. Deze zijn iets kleiner dan de Adelita en iets groter dan de Kweli en hebben een goede smaak. De bramen zijn van de variëteit Lochness. Van de 700.000 kilo zachtfruit die ze telen, zullen wij de helft gaan vermarkten en de andere helft zet men af op de lokale markt."



Het zachtfruitareaal in Sicilië vertoont volgens Ronald een stijgende lijn. "Er staan veel lege tomatenkassen, waar frambozen, bessen en bramen in worden geplant. We verwachten de komende 12-13 weken frambozen vanuit Sicilië en het bramenseizoen duurt tien weken. Klanten zijn erg enthousiast. Prijstechnisch zouden we met het Spaanse zachtfruit mee moeten gaan."

Voor meer informatie:
Ronald van Vossen
Fruit World
Tel: 076 52 31 570
r.vanvossen@fruitworld.nl
www.fruitworld.nl