Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische oesterzwammen in benefietrestaurant

Tholen – Pop-up restaurant Happietaria opent eind maart haar deuren in Wageningen. Het tijdelijke restaurant wordt door zeven studenten uit de universiteitsstad gerund. Vier weken lang koken en bakken vrijwilligers de sterren van de hemel. De volledige opbrengst komt toe aan ontwikkelingsorganisatie Tear, dat zich hard maakt voor de verduurzaming van de gezondheidszorg in India. "Zo komen ook de meest kwetsbaren in India in aanmerking voor gezondheidszorg. Dat is hard nodig", vertelt Gerdine Bakker.



Happietaria krijgt veel producten gesponsord van telers uit de omgeving. De plaatselijke markt zorgt voor de grootste aanvoer. Zo staan er dit jaar biologische oesterzwammen op het menu van het bedrijf Mycocyling, dat een teeltlocatie heeft nabij het universiteitsterrein. Ook Lazuur Wageningen draagt een steentje bij en biedt tal van producten, waaronder kruiden. Het aanbod verschilt van jaar tot jaar. "Dit jaar is het aanbod biologisch vooralsnog bescheiden, maar dat kan nog altijd veranderen. Nieuwe sponsoren mogen zich altijd melden. Graag zelfs", lacht Gerdine.



Geert van Rumund, de burgemeester van Wageningen, geeft woensdagavond 29 maart (19:30 uur) het startschot. Cabaretier TimZingt zorgt voor het nodige vermaak en voor de fijnproevers is er een speciaalbierborrel. Vanaf 30 maart wordt het restaurant in gebruik genomen voor het grote publiek en kunnen bezoekers terecht voor een ontbijt, (paas)brunch of diner.



Op zaterdag 1 april wordt een bakwedstrijd georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel. Onder de noemer 'Heel Wageningen Bakt' komt jong en oud bijeen om hun bakkunsten te vertonen. Juryleden Annemarie, Emma en Marcel, drie kandidaten van Heel Holland Bakt 2016, zullen de taarten hoogstpersoonlijk komen proeven.

De organisatie zoekt momenteel nog naar vrijwilligers die mee willen draaien in de keuken of in de bediening. Het restaurant blijft tot 26 april geopend.

Voor meer informatie:
Gerdine Bakker
Happietaria Wageningen
Rustenburg 5
6701 BJ Wageningen
06 39090519
www.happietariawageningen.nl
Publicatiedatum: