Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dennis van Tricht, AGF-Direct:

"Ruimte voor Hollandse winterbloemkool op de markt"

Tholen - Het Hollandse bloemkoolseizoen is weer afgetrapt. "Prachtige zessen", concludeert Dennis van Tricht van AGF-Direct uit Zwaagdijk. "Voor de eerste Hollandse winterbloemkool is vooral interesse van de binnenlandse markt. Het zijn de eerste rassen en de volumes zijn beperkt, maar vanaf week 14 verwachten we dat het meer met pallets tegelijk gaat."



De handelaar verwacht dat er de komende tijd wel ruimte komt voor de Hollandse bloemkool op de markt. "Vandaag stonden er 100.000 dozen bloemkool voor de klok in Frankrijk maar dat wordt alleen maar minder en ook de Spaanse aanvoer wordt minder. We gaan door met deze bloemkool tot begin mei. Dan is er twee weken geen aanvoer vanuit Nederland en moeten we de vraag invullen met importbloemkool voor we medio mei het seizoen vervolgen met de eerste Hollandse potten bloemkool."

"Het bloemkoolseizoen verliep eerst een tijdje goed, maar daarna beduidend minder. Vooral qua aantallen is het lang niet 'je van het' geweest. Ik verwacht dat de Spaanse productie pas met een dag of tien weer op niveau is", vervolgt Dennis. "De kwaliteit van de Hollandse winterbloemkool daarentegen is opvallend goed en beter dan vorig jaar. Het is natuurlijk ook niet echt koud geweest. Natuurlijk kan er van alles gebeuren, maar vooralsnog staat de bloemkool er goed op."

Voor meer informatie:
Dennis van Tricht
AGF Direct
Groothandelsmarkt 2
1681 NN, Zwaagdijk
Tel: 085-3032632
dennis@agfdirect.nl
www.agfdirect.nl