Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Levarht:

"Verkoop gele, water- en Piel de Sapo-meloenen loopt als een speer"

Tholen - Na een slechte meloenenmarkt dit najaar gedurende het Braziliaanse seizoen is vanaf begin februari de meloenenmarkt weer opgeleefd. "Met name de afzet van gele, water- en Piel de Sapo-meloenen vanuit Centraal-Amerika loopt als een speer met goede prijzen", vertelt Frank Levarht. "Het mooie weer helpt daarbij behoorlijk mee en ook voor de komende weken zijn de voorverkopen optimaal."



De goede markt geldt momenteel niet voor Cantaloupe- en Galia-meloenen. "De afzet van Cantaloupe verloopt minder door de grote volumes die vanuit Honduras en Costa Rica worden gestuurd en door wat kwaliteitsproblemen staan ook de prijzen van Galia-meloenen onder druk", vertelt de importeur. "Ik hoop dat de verkoop van deze meloenen richting Pasen wat zal opleven. De afzet van watermeloenen, gele- en Piel de Sapo-meloenen zal de komende weken sowieso sterk blijven."



"De volumes vanuit Costa Rica zijn redelijk gelijk gebleven. Panama komt nu wat later op de markt dan voorgaande jaren, maar wel met volumes die zelfs gehalveerd zijn, dus dat doet de afzet zeker goed. Vanuit Honduras krijgen we zelf een redelijk groot programma binnen. Vorige week hebben we hier vandaan de eerste gele meloenen verladen en dat loopt door tot mei", vertelt Frank.



"Al met al kunnen we spreken van een goede tweede helft van het overzeese seizoen. Spanje komt naar verwachting twee weken later op de markt dan vorig jaar, dus voorlopig is er alle ruimte voor de meloenen uit Centraal-Amerika", concludeert Frank. Volgens de importeur zijn de belangrijkste verschuivingen in het meloenenassortiment dat de watermeloenen grotendeels seedless zijn geworden en dat ook de verkoop van mini-watermeloenen een vlucht heeft genomen.



Levarht verkoopt de meloenen door heel Europa onder het merk Sweet Kiss. Alle Costa Ricaanse meloenen komen vanuit de eigen productie van dochterbedrijf Rica Fruta. Deze meloenen zijn vanaf dit jaar ook Rainforest Alliance-gecertificeerd.



Voor meer informatie
Frank Levarht
Levarht
T +31 297 386611
FBLevarht@levarht.nl
www.levarht.com