Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Snel handelsverdrag met Japan"

De onderhandelingen over een vrijhandelsverdrag en strategisch partnerschap tussen Japan en de Europese Unie zijn in een beslissende fase beland. De Europese Commissie heeft er vertrouwen in dat er nog dit jaar een akkoord kan worden gesloten.

Protectionisme
Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker plaveit dinsdag in Brussel met de Japanse premier Shinzo Abe de weg naar een ambitieuze en evenwichtige deal, zei hij op een persconferentie. Ook Abe wil zo snel mogelijk een akkoord. Dat is een belangrijk signaal gekeken naar het protectionisme dat de kop opsteekt, verwees hij naar de Trump-regering.

Handel
Sinds maart 2013 zijn er zeventien onderhandelingsrondes geweest. Beide partijen, samen goed voor een derde van de wereldeconomie, willen echter dat hun industrie niet te veel schade oploopt. De onderlinge handel vertegenwoordigde in 2016 een waarde van rond de 125 miljard euro.

Bron: EVO

Publicatiedatum: