Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Weinig limes in het Verenigd Koninkrijk

De limesmarkt wordt kleiner omdat de Braziliaanse volumes dalen vanwege het droge en warme weer en de Mexicaanse productie nog niet op volle toeren draait. 

De vraag naar limes in het VK is de laatste jaren gestaag toegenomen. Hoewel het fruit nog steeds voornamelijk in de zomermaanden populair is, is er het hele jaar vraag naar. Vooral bij cateringbedrijven is de vraag groot. Limes zijn populair geworden door de herleving van de gin en tonic cultuur in het VK. 

Mark Stuart van Jacana Produce: "De laatste weken zijn de prijzen gestegen, omdat de volumes uit Brazilië begonnen te dalen. De prijzen lagen vorige week tussen £3.50 en £4. Nu lopen ze op tot £7 of £8."

De limes uit Brazilië zouden eigenlijk tot mei op de markt moeten zijn, want daarna begint de Mexicaanse aanvoer pas. Peru zal ook limes leveren, maar volgens Mark geven de klanten de voorkeur aan de Mexicaanse limes, omdat deze een donkerdere kleur hebben. Stuart: "Jaar op jaar zien we de vraag van de consumenten stijgen, maar er is ook meer import en de concurrentie neemt toe."

1 GBP = 1,1549 EUR

Voor meer informatie:
Mark Stuart
Jacana Produce Ltd
Tel: +44 1386 76 00 80
mark.stuart@jacanaproduce.com 


Publicatiedatum: 22-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: