Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Perpignan, 25 - 27 april

120 internationale kopers aanwezig op MedFEL 2017

Van 25 tot en met 27 april zal de internationale AGF-vakbeurs MedFEL gehouden worden in het Parc des Expositions in Perpignan. Tijdens deze negende editie zullen aardappelen en zoete aardappelen in de spotlights staan.

Gedurende drie dagen zal Perpignan het middelpunt zijn van de agrarische sector in het Middellandse Zeegebied en zullen er zowel Franse als producten uit andere Mediterrane landen (Spanje, Italië, Tunesië, Marokko) gepresenteerd worden.

Het doel is om de positie van de regio op de internationale AGF-markt te versterken via B2B-meetings. In 2017 hoopt Sud de France Développement zo'n 120 internationale kopers uit te nodigen.

Vorig jaar trok de achtste editie van MedFEL 6.122 bezoekers, 246 exposanten en vonden er in totaal 2.948 B2B-meetings plaats. MedFEL heeft een aantal nieuwe elementen aangekondigd voor de negende editie: 
  • Het aanbod biologische AGF, waaronder producten met een kwaliteitskeurmerk, is fors uitgebreid.
  • De oogstramingen van MedFEL zullen uitvoeriger zijn en niet alleen tot Frankrijk beperkt blijven maar gericht zijn op heel Europa. Naast een prognose voor abrikozen, meloenen en perziken zullen er dit jaar ook ramingen gegeven worden voor kersen, pruimen, druiven, aardbeien, wortelen, prei, aardappelen, tomaten en komkommers.  
  • Tijdens de laatste beursdag zal MedFEL in samenwerking met lokale beroepsopleidingen een 'job-dating' evenement organiseren, waar bedrijven kennis kunnen maken met kandidaten die opgeleid zijn voor een baan binnen de sector.
  • MedFEL zal ook een aantal digitale technologieën introduceren om de innovaties van de deelnemende bedrijven nog beter te kunnen presenteren en het bezoek aan de beurs interactiever te maken.
Het evenement wordt gehouden in de regio Occitanie/Pyrénées/Méditerranée, de op één na grootste agrarische regio in Frankrijk, zowel geografisch gezien als op het gebied van bedrijven en werkgelegenheid. Het is eveneens de tweede grootste producent van fruit in het land, met een aandeel van 19% in het Franse areaal. De streek komt op de vierde plaats voor de groenteproductie, met 10% van het areaal en is de op één na grootste pootgoedproducent met een aandeel van 24% van het totale Franse areaal.


Voor meer informatie:
Jérôme Bouchindhomme
Tel: +33 04 99 64 29 36
bouchindhomme@suddefrance‐dvpt.com 

Publicatiedatum: 22-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: