Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinezen hebben voorkeur voor roze Chileense pruimen

Vanaf eind januari kwamen er geleidelijk grotere volumes Chileense pruimen op de Chinese markt. De pruimen waren nog niet op de markt ten tijde van de Chinese Nieuwjaarsviering wat voor Chileense kersen wel het geval was. Desondanks wisten pruimen een groot aandeel op de Chinese fruitmarkt te verwerven de afgelopen wintermaanden. 

Over het algemeen importeert China vooral pruimenrassen zoals Larry Anne, Black Cat en Black Majestic, die alle een zoetzure smaak hebben en hierdoor niet volledig beantwoorden aan de voorkeuren van de Chinese consument. Op de Chinese markt prefereert men rode vruchten wat mogelijkheden schept voor het vermarkten van roze rassen zoals Pink Delight.


Chileense Larry Anne pruimen


Chileense Black Cat pruimen

Volgens importeurs zijn Pink Delight pruimen erg populair in China wat niet alleen te danken is aan hun heerlijke smaak maar omdat ze er vanwege hun rozige schil aantrekkelijk uitzien.



Chileense Pink Delight pruimen

Vanwege de groeiende populariteit onder consumenten is de marktprijs van Pink Delight gestegen. Deze week kost een doos Pink Delight pruimen (maat 52) €24,05, terwijl een doos Larry Anne tussen de €18,20 en €19,50 kost. De prijs van Black Majestic ligt tussen de €19,50 en €20,80. De prijs van doos Pink Delight met grotere kalibers (44) loopt op tot wel €26,00. Als gevolg van de vrij krappe aanvoer gaan de roze pruimen als warme broodjes over de toonbank.

Publicatiedatum: