Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gerard Huigen: "We willen het verleden graag levend houden"

Voormalig exotenimporteur zoekt spullen uit periode 1940-1945

Tholen - Voormalig exotenimporteur Gerard Huigen nam in 2015 na 44 jaar afscheid van de AGF-handel. Hij weet echter zijn tijd nog goed te vullen, onder meer binnen de Stichting Biberbunker. Deze radarcommandobunker in de duinen van Oostvoorne - de enige begaanbare ST L487 bunker - is uniek in de wereld en werd gebruikt door de Luftwaffe in de Tweede Wereldoorlog om te zien waar de vliegtuigen opstegen in Oost-Engeland voor bombardementsvluchten op Nazi-Duitsland.



Gisteren plaatste Gerard in het AD een oproepje om gebruiksvoorwerpen uit de periode 1940-1945 te verzamelen. "De generatie 40-45 dreigt nu uit te sterven en daarmee zullen vele foto's, documenten en objecten verloren gaan, omdat de (klein)kinderen er mogelijk geen interesse in hebben. Wij des te meer, want we willen het verleden graag levend houden", vertelt Gerard.

Mensen kunnen zich bij Gerard melden: ghuigen@xs4all.nl