Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Nieuw Coeur de Boeuf tomatenras

Het is een tomaat uit de RAF familie met als belangrijkste kenmerken: "Haar chocolade kleur, hoge Brix-niveau en ribbels", volgens Manuel Ruiz, coördinator ontwikkeling en promotie bij HM Clause. In oktober wordt ze officieel gelanceerd onder haar nieuwe naam: "Een kwaliteitslabel en teken dat het bepaalde controles heeft doorlopen en aan een aantal standaarden voldoet," zegt Ruiz.



Het is in elk geval geen volledig onbekend product daar het al wordt verhandeld onder de voorlopige naam 'Unico'. De tomaat is een gevolg van de samenwerking tussen het zaadbedrijf HM Clause en een aantal bedrijven in Almeria en aan de kust van Granada. Voor de marketing wordt er onderscheid gemaakt tussen die van de zaden en van de vruchten. De zaden komen pas volgend jaar mei voor geïnteresseerde telers op de markt. De tomaten zijn nu al beschikbaar uit een beplanting van 12 hectare met zaden van HM Clause.



Ruiz: "We weten dat die 12 hectare niet genoeg waren want de vraag is veel groter dan het aanbod." De met 'Unico' tomaten behaalde resultaten zijn erg goed, alhoewel niet alle landen er in dezelfde mate voor open stonden. "Markten zoals Spanje of Italië zijn meer gewend aan dit soort tomaat met dit specifieke uiterlijk." Consumenten in landen als Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk vinden het een beetje vreemd. "Maar als ze het proeven, vinden ze het wel lekker," bevestigt Ruiz.

Voor meer informatie:
Manuel Ruiz
HM Clause
Tel. +34 672761274

Publicatiedatum: