Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Via satelliet de versheid van producten beheren

De Koreaanse Foundation of Agricultural Technology Commercialization & Transfer (FACT) test momenteel een zelf ontwikkelde technologie waardoor de export van verse producten via containers mogelijk wordt.



Op vrijdag zal er 614 kilo aardbeien vanuit Jinju, in de provincie Gyeongsangnam-do, naar Singapore worden verscheept in zogenaamde 'kamers' uitgerust met een sensor die de interne temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie bewaakt. De kamers en de container die ze zal vervoeren kunnen op afstand worden bediend via satellietcommunicatie.

Versproduct wordt ten behoeve van de versheid hier bijna altijd als luchtvracht geƫxporteerd. Dit resulteert uiteraard in hogere logistieke kosten en daaruit volgend een vermindering van het concurrentievermogen van deze goederen.

Als de exporttest succesvol is en de kamers uiteindelijk het huidige luchtvervoer van versproduct via vrachtschepen gaan vervangen, worden de kosten naar verwachting 30 tot 90 procent lager, volgens de FACT.

Bron: koreabizwire.com
Publicatiedatum: