Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw seizoen Belgische hoppescheuten gestart

Bij BelOrta werden vandaag de eerste hoppescheuten van het seizoen aangevoerd door producent Luc Van Langenhove. Dit typisch Belgisch product wordt door fijnproevers enorm gewaardeerd. Hun fragiele smaak, arbeidsintensieve oogst en beperkte beschikbaarheid zorgen voor hun exclusieve karakter en dure prijs. Hoppescheuten zijn bij BelOrta beschikbaar vanaf vandaag tot eind april.
 


Hoppescheuten zijn de jonge uitlopers van de hoppeplant. Deze plant is beter bekend als leverancier van de hop die gebruikt wordt bij het bierbrouwen. In tegenstelling tot het wijdverspreide en toegankelijke karakter van bier zijn de frêle hoppescheuten een heel bijzondere delicatesse. Hun fragiele smaak en frisse krokantheid zorgen ervoor dat ze sinds enkele decennia niet meer weg te denken zijn uit het lokaal geteelde culinaire voorjaarsaanbod.

Arbeidsintensief handwerk
De jonge scheuten worden in het vroege voorjaar met de hand geplukt. Dit is een heel tijdrovend en vermoeiend werk dat dikwijls plaatsvindt in de bittere koude. Door hun erg korte beschikbaarheid is dit een echt seizoensproduct waar menig fijnproever halsreikend naar uitkijkt. Naast hun exquise smaak verklaren ook deze factoren de vaak hogere prijsklasse van hoppescheuten.

Vaste waarde in Belgische topgastronomie
Nergens ter wereld worden ze zo in de gastronomie gebruikt als in België. De komende weken zullen heel wat chefs de hoppescheuten op alle mogelijke manieren in hun menu's verwerken. De scheuten worden meestal gekookt in een blanc.

Voor meer informatie:
Jo Lambrecht, Commercieel manager
BelOrta
Tel: +32 (0)15 55 11 11
www.belorta.be
 
Publicatiedatum: