Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Will Teeuwen, Teboza:

"Markt loopt voor eerst tegen grenzen aan na uitbreiding in vroege asperges"

Tholen - De afzet van de asperges loopt dit jaar door uitbreiding van de vroege teelt tegen zijn grenzen aan. "Na de hoge prijzen van de afgelopen jaar is er een forse uitbreiding geweest in de Nederlandse en Belgische kasteelt. Ook de Duitse verwarmde teelt is sinds vorige week in productie. Vorig jaar sloot dat aanbod prima aan bij de vroege Pasen, maar op dit moment is het aanbod groter dan de vraag", constateert Will Teeuwen van Teboza.

Het komt voor de aspergeteler niet helemaal als een verrassing. "Het zat er een keer aan te komen. Waren de Paasdagen weer eind maart geweest, dan hadden we een perfecte situatie gehad met voldoende volume en aardige prijzen. Nu ligt het prijsniveau - 8 euro per kilo voor dubbel A - op een matig niveau voor de tijd van het jaar. Ik verwacht dat we dit jaar de extreme prijzen van ver boven de 10 euro niet gaan zien."



"Positief is wel dat de supermarkten groen licht hebben gegeven voor asperges in het schap, dus ik verwacht dat de volumes de komende weken makkelijker hun weg zullen vinden en dat we stabiele prijzen zullen krijgen", vervolgt Will. "Vanwege de weersomstandigheden in Zuid-Amerika komt er minder asperges uit Peru beschikbaar. Dat zien we nu al met de luchtvracht van de groene asperges en zullen we bij de witte asperges met een week of twee gaan merken."

"De animo voor asperges is ook dit jaar weer groot. Een vroeg seizoen is altijd beter dan een laat seizoen. Het product dat nu op de markt is geweest, zien we niet meer terug en daardoor zal in het latere segment minder volume beschikbaar zijn. Ik heb er dan ook goede hoop op dat de markt zich zal herstellen. Richting het einde van het seizoen verwacht ik daarom betere prijzen."

Voor meer informatie:
Will Teeuwen
Teboza
Zandberg 14b
5988 NW Helden
Tel: +31 (0) 77 307 1444
Fax: +31 (0) 77 307 7398
w.teeuwen@teboza.nl
www.teboza.com