Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Vooruitkijken en daar energie uit halen"

Open dag Bakker Bio luidt heropening in na brand

Tholen – De eerste week van juli: voor Bakker Bio uit Munnekezijl traditioneel het moment waarop de bloemkooloogst begint. In 2015 liep dat net even anders. Blikseminslag veroorzaakte een grote brand, waarbij het woonhuis en twee grote schuren het moesten ontgelden. "Het scheelde maar een flits", schreef Jan Willem Bakker vrijwel direct na het voorval. De familie wist zich te herpakken en startte anderhalf jaar terug met nieuwbouw. Afgelopen vrijdag de opening uitbundig gevierd. "Toen de bouw echt ging vorderen, kregen we weer het gevoel terug op aarde te zijn.""Het is niet het eerste waar je aan denkt na zo'n brand: een open dag organiseren. Maar inmiddels zit er natuurlijk anderhalf jaar tussen. De bouw kreeg steeds meer gestalte. Toen dachten we: het komt allemaal weer goed, daarmee mogen we best naar buiten treden. De open dag was opgezet als een kleine beurs, compleet met standhouders. Er kwam publiek van allerlei pluimage op af. Collega-boeren uit de buurt, bezoekers uit de omliggende dorpen, de familie natuurlijk en ook ondernemers die geïnteresseerd waren in onze nieuwbouw. Heel fijn dat zij er allemaal bij waren", vervolgt Jan Willem.

De dag begon symbolisch met de uitreiking van de Bronzen Spade. Bakker Bio won deze prijs in 2015, als onderdeel van de Ekoland innovatieprijs, maar werd door de brand volledig verwoest. "Het deed ons goed om de prijs opnieuw uitgereikt te krijgen. Het was een mooie start van de middag."

De opzet van de boerderij is in grote lijnen onveranderd gebleven. Jan Willem: "De bloemkool, knolselderij en aardappelen blijven. Wat vóór de brand goed was, hebben we bij de herstart behouden en aangevuld met modernere bewaringsinstallaties."

"Met veel steun is het allemaal toch goedgekomen. Het blijft een ervaring die je nooit meer vergeet, maar we proberen vooruit te kijken en daar energie uit te halen.

Voor meer informatie:
info@bakkerbio.nl
www.bakkerbio.nl

Publicatiedatum: 21-3-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: