Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Capespan en Joy Wing Mau beginnen Aziatische joint venture

Joy Wing Mau en Capespan gaan samen een Aziatische joint venture opzetten onder de naam Joy Wing Mau Asia.

De Aziatische regio geldt als de snelst groeiende markt voor fruit ter wereld. In de afgelopen jaren heeft Capespan zijn toegang tot significante markten van deze regio uit weten te breiden. Dit is voornamelijk gebeurd door middel van in Hong Kong gevestigde dochteronderneming Metspan en het in Japan opgezette bedrijf Capespan Japan.

De Chinese partner Joy Wing Mau heeft op een soortgelijke manier zijn positie als leverancier op de Aziatische markt uit weten te breiden. In de afgelopen jaren is Joy Wing Mau de grootste distributeur geworden voor versproducten in de Aziatische regio.

Capespan en Joy Wing Mau hebben besloten om hun krachten te bundelen, zodat ze samen hun leveranciers en klanten in de markt kunnen voorzien een unieke waardepropositie op het gebied van fruit in Azië. Met ingang van april 2017 worden Metspan, Capespan en de Aziatische tak van Joy Wing Mau gefuseerd tot de joint venture Joy Wing Mau Asia. Door deze samenwerking krijgen alle leveranciers van Capespan direct toegang tot de gehele Aziatische markt, omdat er nu gebruik kan worden gemaakt van de infrastructuur en leveringsketen van Joy Wing Mau.

"Joy Wing Mau heeft al lange tijd met succes samengewerkt met Capespan. Onze bedrijven passen op natuurlijke wijze geweldig bij elkaar, zodat we onze ervaring en netwerk makkelijk samen kunnen voegen voor meer markttoegang in Azië en meer mogelijkheden voor onze klanten," zegt Mau Wah Liu, de voorzitter van Joy Wing Mau. "Zowel Capespan als Joy Wing Mau hebben een betrouwbare basis aan leveranciers in combinatie met een goed gevestigde aanwezigheid op de markt. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze leveranciers en klanten ongeëvenaarde mogelijkheden kunnen vinden in de Aziatische markten."

Directeur Tonie Fuchs van Capespan is het met hem eens. "We zijn erg enthousiast over deze nieuwe joint venture met Joy Wing Mau. Joy Wing Mau is een onbetwiste pionier in de Aziatische regio. We weten zeker dat onze samengevoegde diensten zullen zorgen voor meer efficiëntie, verbeterde dienstverlening en meer mogelijkheden voor zowel telers als klanten op de markt. We zijn van mening dat dit een innovatieve oplossing is voor zowel Capespan als de leveranciers die aan ons verbonden zijn voor een markt waar veel potentieel is voor groei en unieke mogelijkheden."

Liu en Fuchs geven aan dat er voor klanten en leveranciers van Capespan en Joy Wiing Mau weinig zal veranderen. De afdelingen van Capespan blijven bij telers in de Aziatische regio fruit inkopen, hoewel het management van dit fruit direct onder Joy Wing Mau Asia zal vallen. De joint venture wordt verantwoordelijk voor distributie en het klantencontact. Afhankelijk van wat voor leveringsmodel hun voorkeur heeft, kunnen telers kiezen voor zowel directe levering aan Joy Wing Mau Asia als voor handel via Capespan.

India en Bangladesh zijn buitengesloten van de joint venture. Capespan heeft bestaande formele relaties in beide landen en zal daarom zijn klanten in deze regio's direct van fruit blijven voorzien.

Capespan en Joy Wing Mau zullen gezamenlijk contact opnemen met alle aandeelhouders, leveranciers en vaste klanten om de waardepropositie van de joint venture te bespreken. Leveranciers zijn uitgenodigd om voor meer informatie contact op te nemen met Leon van Biljon, CEO van de fruitafdeling van Capespan.

Contact:
Leon van Biljon (Capespan)
leon@cgl.co.za
Tel: +27 21 912 1734

Noel Shield (Joy Wing Mau)
noel@capespanasia.com
Mobile: 0081 801066 1179

Publicatiedatum: 21-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: