Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

65-70% Spaanse watermeloenproductie voor de export

Landen als Polen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk zijn het meest geïnteresseerd in watermeloenen, dat zo typisch is voor de zomermaanden. Dit zijn de woorden van Mario Valverde, manager van Valverdefruits. "De prijs varieert zo gemakkelijk omdat de vraag gebaseerd is op het weer."

De verkoop vorig seizoen was goed. De prijzen fluctueerden tussen een maximumprijs van 54 cent en een minimum van tussen de 12 en 14 cent. Voor dit seizoen, dat binnenkort van start zal gaan, "verwachten we hetzelfde, hoewel we weten dat de binnenlandse verkoop stabiel zal blijven", aldus Valverde.



Vorig jaar produceerde Valverdefruits in samenwerking met Sandirey een totaal van 70 ton meloenen en watermeloenen die op de markt werden gebracht onder het merk Don Evaristo, ter ere van de oprichter van het bedrijf. Van dit totaal was slechts 20 ton bedoeld voor de binnenlandse markt, in het bijzonder voor de Costa del Sol. "Dit jaar telen we 25% meer dan vorig jaar, dus hoewel we nog niet weten wat de totale oogst zal worden, denken we op basis van pure logica dat het meer zal zijn", besluit Valverde.



Voor meer informatie:
Mario Valverde
Valverdefruits
Tel.: +34 655 452 495 
Publicatiedatum: