Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van Doorne over de slamarkt:

"We kijken uit naar een Paasopleving én het tovermiddel tegen fusarium"

Tholen - De slamarkt is wat 'dunnetjes' op het moment, zo vertelt slateler en handelaar Henk van Doorne uit 's-Gravenzande. "Het is met de supermarktacties maar matig gesteld. Scandinavische landen en verre bestemmingen als het Midden-Oosten blijven redelijk trouw, maar dichter bij huis is er minder interesse. Daardoor is de prijs de laatste tien dagen aan het wegzakken, terwijl er niet eens een extreem groot aanbod is."



"De prijs van polysla ligt op een niveau rond de 25-28 cent. Met een prijsniveau van 40-43 cent voor de jumbosla is die markt iets vriendelijker, maar dat aanbod is ook erg beperkt", vervolgt Henk. Hij verwacht de komende weken een beetje een zelfde marktbeeld. "Ik zie het voor de komende tijd redelijk moeizaam in. Hopelijk zorgt de traditionele Paasopleving medio april voor wat meer vraag."

Binnen drie weken verwacht de exporteur ook weer de eerste Hollandse kasvenkel op de markt. Henk houdt zich als één van de 'laatste der Mohikanen' met deze teelt bezig. Op dit moment kijkt de teler vooral uit naar een oplossing tegen fusarium in de slateelt. "Die is voorlopig nog niet gevonden. Er zijn tientallen goochelaars die van alles er tegen willen aanbieden, maar het tovermiddel is nog niet gevonden!"

Voor meer informatie:
Henk van Doorne
Van Doorne Imex
Noordlandseweg 60-62
2691 KM 's-Gravenzande
Tel: 0174-417989
Fax: 0174-417989
Mob: 06-26068284