Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Meer budget voor promotie Canadese aardappelen

Tijdens de Canadian Horticultural Council's 95th Annual General Meeting werd bekend gemaakt dat het Ministerie van landbouw $274.000 gaat investeren om afzet van Canadese aardappelen uit te breiden. 

Dit project, dat gefinancierd wordt door het AgriMarketing Program, verleent het Canadian Horticultural Council om op binnenlandse en buitenlandse markten te laten groeien. Dit willen ze bereiken door beurzen, doelgericht adverteren, inkomende opdrachten, marktonderzoek, marktontwikkeling en productpromotie. 

John Bareman, voorzitter van de Canadian Horticultural Council Potato Committee: "De financiering heeft Canadese telers de kans gegeven hun aanwezigheid op de internationale markt te behouden door hun deelname aan beurzen, processen voor de internationale standaard en activiteiten voor fytosanitaire markttoegang."

Feitjes

  • Canada's tuinbouwsector is goed voor bijna $5 miljard van de landbouwprijzen en voor $3,8 miljard van de jaarlijkse export. 
  • De Canadese aardappelexport bedraagt op dit moment jaarlijks $1,6 miljard. 
  • Deze investeringen zijn een onderdeel van een vijfjarig programma, waarbij $341 miljoen gebruikt wordt om het concurrentievermogen van landbouw, landbouwvoedsel en landbouwproducten op de binnenlandse en internationale markten te verbeteren.

Bron: satprnews.com

Publicatiedatum: 21-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: