Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: preiseizoen begint goed

Volgens de recente Agreste publicatie is het preiseizoen goed begonnen. De prijzen zijn hoger dan de prijzen van vorig jaar. Het warme weer in september had invloed op de prijzen, maar in de herfst herstelden ze weer. De vraag was hoog en er was weinig prei op de markt. De consumenten kozen in december echter niet voor prei. Hierdoor daalden de prijzen, maar ze bleven nog steeds hoger dan de prijzen in december 2015. 

Door de vorst in januari kon de prei niet gelijk gerooid worden, waardoor de prijzen stegen. In februari daalden de prijzen weer. Toch blijven de prijzen sinds het begin van het jaar boven de gemeten prijzen van vorig seizoen. Gedurende de eerste 8 maanden van het seizoen steeg de import in totaal met 4% en daalde de export met 23%. Het handelstekort bereikte daarom 53%. 

Het prei-areaal (ongeveer 4.890 hectare) is dit jaar met 2% gedaald. Vergeleken met het gemiddelde van 2011-2015 is het areaal met 5% gedaald. Er wordt een nationale productie van 160.000 ton geraamd. De nationale oogst zal 3% lager zijn dan vorig jaar en !% lager dan het gemiddelde van vijf jaar. 


Publicatiedatum: