Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaanse bloedsinaasappelen tot Pasen op de markt

Ondanks de kleine volumes bloedsinaasappelen zal de Italiaanse producent Ortofrutta Mele tot Pasen kunnen leveren. "Plotselinge veranderingen van de vraag daargelaten," vertelt Michele Sodano.



Links: sinaasappelen aan de boom. Rechts: Michele Sodano met de Etna op de achtergrond. 

Dankzij de nieuwe boomgaard in Palagonia is de pluk nog in volle gang. "Vorig jaar hadden we het moeilijk vanwege de lage prijzen. We hebben toen besloten onze telers een deel van de winst toe te kennen en dat heeft goed uitgepakt. We kochten onze sinaasappelen al in oktober, november en december bij verschillende leveranciers in en namen hiermee een risico omdat we niet wisten hoe de markt zich zou ontwikkelen."




Achteraf bleek dit de juiste keuze te zijn want dankzij de kleine volumes en hoge kwaliteit waren de prijzen uitstekend."


Op dit moment verzendt Otrofrutta Mele dagelijks een vrachtlading en aan het einde van het seizoen zal het bedrijf in totaal 3.000 ton verhandeld hebben. "We oogsten, wassen en verpakken al het fruit met de grootste zorg," aldus Michele.

Boven en onder: Kraam van het bedrijf op de Fiera dell'Arancia in Palagonia.



Voor Ortofrutta Mele is de lokale markt erg belangrijk, zo belangrijk zelfs dat het bedrijf zijn eigen kraam had tijdens het Fiera dell'Arancia dat van 3 tot 5 maart 2017 gehouden werd in Palagonia.



Links: Michele samen met zijn moeder. Rechts: In de kraam konden sinaasappelen geproefd worden.

Michele vertelt dat zijn bedrijf dit jaar een speciale verpakking heeft ontworpen. Hoewel de volumes dit jaar klein waren, was de pigmentatie uitzonderlijk goed. "Dit jaar trok de markt tijdens het seizoen aan en vandaar dat we ons op de lokale markt richten." 




Contact:
Ortofrutta di Mele Carmela sas

Via Orlando 29
80049 Somma Vesuviana (NA)
Tel.: (+39) 081 5304557 / (+39) 081 5307933
Fax: (+39) 081 5308624
Email: ortofruttamele@libero.it / ortofruttamele@legalmai.it
Michele Sodano: (+39) 333 3367869

Publicatiedatum: