Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mark Everett, Worldwidefruit

"In april en mei mogelijk krappe aanvoer avocado's"

Momenteel zijn de avocado's op de Europese markt vooral afkomstig uit Spanje en Israël. Tot nu toe is de aanvoer dit jaar veel beter dan vorig jaar." vertelt Mark Everett, business unit manager avocado's bij Worldwidefruit uit het Verenigd Koninkrijk.

"Spanje en Israël leveren momenteel de grootste volumes. Er is ook wel aanvoer uit Mexico en er komen kleine tot zeer kleine volumes uit Kenia en Peru," vervolgt Mark. "Keniaanse avocado's zijn doorgaans iets goedkoper maar Spaans en Israëlisch fruit heeft absoluut de hoogste kwaliteit in deze tijd van het jaar."

Zowel Spanje als Israël hebben dit jaar grotere volumes kunnen oogsten dankzij het feit dat de bomen tweemaal per jaar vruchten geven. "De prijzen waren goed in januari en februari en door de sterke marktvraag blijft dit zo. Ze zijn echter niet extreem hoog en liggen op hetzelfde niveau als vorig jaar of zelfs iets daaronder," aldus Mark.

April en mei kunnen mogelijk problematisch worden wat betreft de avocado-aanvoer. Hierna zullen de eerste volumes uit Zuid-Afrika en Peru weer op de markt komen. De extreme regenval in Peru heeft als gevolg dat het seizoen moeizaam op gang komt. Overstromingen en aardverschuivingen hebben schade toegebracht aan de lokale infrastructuur en er kunnen geen avocado's geoogst worden zolang het nat is aangezien het fruit hierdoor schade oploopt. Anderzijds is er in de door droogte geteisterde Zuid-Afrikaanse productiegebieden neerslag gevallen, wat de maten van het fruit ten goede is gekomen.

De gevolgen van de lage koers van het Britse pond blijven merkbaar. "We kopen nog altijd fruit in bij onze vaste leveranciers en moeten nog steeds concurrerende prijzen betalen op de avocadomarkt," legt Mark uit. "Bedrijven kunnen dit een poosje volhouden maar uiteindelijk zullen de prijzen stijgen. Er ontstaan geen tekorten in de supermarktschappen en retailers worden uitstekend bevoorraad maar de consument zal iets meer moeten betalen. De avocadomarkt groeit nog steeds en in het Verenigd Koninkrijk zijn we terughoudend met het verhogen van de retailprijzen maar de grondstoffen worden wel steeds duurder."

Voor meer informatie:
Mark Everett
Worldwide Fruit
Tel: +44 1775 717019
Email: Mark.Everett@worldwidefruit.co.uk
Publicatiedatum: