

Mededelingen
Vacaturesmeer »
Tweetende AGF'ers
Laatste reactiesmeer »
- "Ik ben de ogen en oren van mijn klanten" (4)
- Schouten: Duurzaamheid kan ook beloond worden met leveringszekerheid (1)
- 100 jaar Versijp Groenten en Fruit (1)
- Nicole Kersten 40 jaar (1)
- “De AGF-specialist profiteert ook van onze stap naar het retailschap” (6)
- VMP start eigen loods in Poeldijk (4)
- Fruitbedrijven sponsoren twee appels en een peer (1)
- Sappenlijn Eerste Hulp Van Schulp breidt uit met Puur Kersensap (1)
- Kersenteler Janus van Etten zoekt telers met ingeknipte bomen (5)
- Eiwittransitie biedt kansen voor AGF (1)
Top-5 gisteren
- "Zonder mijn twee PLUS-supermarkten was Beej Benders geen haalbare kaart geweest"
- Oranje trostomaten ter verhoging van de feestvreugde
- Afgedankte groenten en fruit verkopen vanuit een SRV-wagen
- Biologische teelt minder productief dan gangbare landbouw
- "Uitdagend Europees citrusimportseizoen van zuidelijk halfrond voor de boeg"
Top-5 afgelopen week
Top-5 afgelopen maand
Koerslijstmeer »
Wisselkoersen t.o.v. Euro
Bron: ECB
Weer & verkeer
Rotterdamse pop-up shop brengt vers in beeld bij stedeling
"Groenten en fruit groeien in de achtertuin van Rotterdam"
In de week van 20 tot en met 26 maart runnen vijf voedselondernemers uit de regio de pop-up shop GersVers in de Wereld van Smaak in Rotterdam. Dit doen ze om 'de Rotterdammer' op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met hun producten. Ook proberen ze inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van de stadse eindconsument. "Fruit, groenten, granen, zuivel en vlees... de hele schijf van 5 groeit gewoon in 'de achtertuin van Rotterdam", luidt het credo.
Een van de hoogtepunten van deze week is het bezoek van burgemeester Aboutaleb op dinsdag 21 maart, die door de barista's van Heilige Rotterdamse Boontjes een koffie wordt aangeboden gemaakt met lokaal gebrande koffiebonen en volle boerenmelk van Delflandse zuivel.
GersVers is een initiatief van het Food Cluster van de Gemeente
Rotterdam om voedselproducenten uit de regio te omarmen en te promoten.
Dagelijks produceren zij de lekkerste, verse producten in de buurt.
Daarmee stimuleren ze niet alleen goed en gezond eetgedrag, maar dragen
ze ook bij aan de lokale economie en aan werkgelegenheid.
Bron: Food Cluster Rotterdam
Publicatiedatum: 20-3-2017
Plaats een reactie:
Ander nieuws uit deze sector: