Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Koppert Cress introduceert nieuwe verpakkingsrange

"Ik heb ooit een overhemd gekocht en dit bleek later de inspiratie te zijn voor het nieuw design van Koppert Cress", aldus Rob Baan. "Geen gemopper meer over de blauwe bakjes. De cressen worden nu in losse blauwe bakjes geteeld en zijn dus makkelijker te hanteren. De volgende stap zal zijn om ook dit aspect duurzamer te maken, maar dit is nog even geheim."Komende maandag is het zover. Dan introduceert Koppert Cress de complete nieuwe verpakkingslijn. Het design had een opfrisbeurt nodig en ook de nieuwe (verplichte) certificeringen moesten worden toegevoegd. Het uiteindelijke resultaat is herkenbaar, onderscheidend, makkelijker te hanteren en heeft een directe link met smaak en toepassing. Alle producten worden vanaf 20 maart 2017 geleverd in de totaal gerestyled eigentijdse vormgeving.

Het onderscheid in de verpakkingen zit in de kleurcombinaties. Uitgangspunt zijn de vijf smaken. Elk product heeft een eigen kleurenpalet, aangevuld met afbeeldingen van smaakassociaties of smaakvrienden. De doos heeft een deksel gekregen, de kleinverpakking is vernieuwd en de top seal- en folieverpakking worden vervangen door een transparant bakje met banderol: de Cresssingle.

Aandachtspunten
  • Er gaan 12 CressSingles in een doos;
  • BroccoCress blijft in de vertrouwde 10 per doos of per 8 verpakt;
  • De RucolaCress wordt per 16 in een solitaire doos of per 12 in een CressSingle aangeboden;
  • Alle specialties (met uitzondering van Shiso Leaves en Cardamon Leaves) worden uitgeleverd per 2 stuks.
Smaakpallet helpt kok
Om de verschillende dozen niet allemaal groen te maken, maken we een onderscheid. Daarom introduceren we de nieuwe verpakking met een smaakpallet om de chef/kok te helpen. Is hij op zoek naar één van de basissmaken: zuur (groen), zoet (roze), zout (blauw), bitter (bruin/geel) of umami (oranje). Van elke cress / specialty weten we de basissmaak die in deze categorie past en zal dus ook de basiskleur centraal staan.

Op de doos prijkt naast de kleurcodering ook nog een aantal smaakvrienden (associaties in toepassing/combinatie, kleur, smaak, gevoel). Zo is te zien dat bij de zurige Vene Cress een associatie te vinden is met biet, limoen/citroen, rabarber en combineert fantastisch met rood fruit. Het kleurverloop wordt verder ingevuld met de associaties. Intussen is Koppert Cress de campagne gestart, waarmee ook de eindgebruiker, de chef, geïnformeerd wordt over de nieuwe producten.Dutch Cuisine
Speciale aandacht is er voor Dutch Cuisine, de recente stroming in de gastronomie, gebaseerd op vijf principes: cultuur, natuur, gezond, kwaliteit en waarde. Het principe 80 procent groenten en 20 procent vlees of vis is het uitgangspunt dat Koppert Cress volledig onderschrijft en door Rob Baan wordt uitgedragen in zijn streven om van Nederland de gezondste delta van de wereld te maken.

Dutch Cuisine staat voor de identiteit van de NL keuken, een keuken die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. Met smaak gezond en verantwoord koken vanuit onze eigen creativiteit en eigenzinnigheid, ons vrijdenken en pragmatisme en altijd vanuit het principe: less is more. Daarnaast hanteren we vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu en leidend in ons dagelijks handelen.
   
Voor meer informatie:
Koppert Cress
De Poel 1
2681 MB Monster
T: +31 (0)174 242819
www.koppertcress.com

Publicatiedatum: 17-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: