Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seeka naast Nieuw-Zeeland ook grootste kiwiteler Australië

Het productiebedrijf Seeka uit Nieuw Zeeland heeft een druk en lonend jaar achter de rug. Het bedrijf heeft een nieuw recordaantal gewassen verbouwd. Er is hard gewerkt aan het planten van nieuwe boomgaarden en geïnvesteerd in de opslagruimtes. Ook hebben ze een nieuw leveringsrecord gevestigd. 

In 2015 is het Australische bedrijf, Bumbartha Fruit Packers (BFP) overgenomen door Seeka. Er wordt uitgekeken naar het eerste seizoen in Australië.



''Ondanks dat het nieuwe bedrijf maar één vestiging in Australië heeft, is het inmiddels al geheel geïntegreerd met alle systemen van Seeka. Het resultaat mag er zijn. Seeka heeft zich als nieuwkomer het eerste jaar bewezen met hoge kwaliteit op de Australische markt. Ze hebben een nieuw standaard gevestigd, wat de groei betreft,'' aldus Michael Franks, de CEO van Seeka. ''De kersen, pruimen en de nashi-peer zijn geoogst en we oogsten nu de Europese perenrassen. Tot nu toe is het seizoen fantastisch en de teams zijn tevreden over de kwaliteit van de Nashi peren. De verwachtingen zijn dat eind oktober de verkoop van Nashi op de Australische markt zal toenemen.''

Na de overname van BFP is Seeka niet meer alleen de grootste kiwiteler in Nieuw Zeeland, maar ook in Australië. Zoals het er nu naar uit ziet, beloven de gewassen in beide landen veel goeds. Het fruit in Australië steekt er wat het uiterlijk betreft met kop en schouders boven uit. 

''Voor ons is de kiwi het belangrijkst. Zodra het fruit een brix van 6,2 heeft zal het Australische oogstseizoen beginnen. Seeka heeft geïnvesteerd in verpakkingsmachines voor 2017. De machine is verlengd, de opslag is uitgebreid en de verpakkingen zijn vernieuwd.''
 
Seeka is vorig jaar oktober veranderd van naam. Voorheen bekend als Seeka Kiwitfruit Industries Limited, is dit nu afgekort naar Seeka. De nieuwe slogan luidt als volgt: ''Select Excellence''.

''We denken dat de rebranding en de nieuwe kernwaarden laten zien wat alle betrokkenen belangrijk vinden,'' vertelt Annmarie Lee, van Gerneral Growers & Marketing. ''Het verzekert dat ons merk professioneel en systematisch is. Dit geldt niet alleen voor de boomgaarden en het magazijn, maar ook voor de markt. ''

Het bedrijf heeft de infrastructuur en faciliteiten in Nieuw Zeeland uitgebreid. Aan de overkant van de straat hebben ze een coolstore en precooler geplaatst. Daarnaast is er in de Main Road faciliteit een nieuwe Compac Sprectrim verpakkingsmachine geïnstalleerd. 



De avocado is net succesvol geoogst en ondertussen zijn ze halverwege het kiwiseizoen in Nieuw-Zeeland. Frank: ''Het is een nieuw tijdperk. Het lijkt wel of we nu altijd ergens iets aan het oogsten zijn. Iedere dag van het jaar.''
 
Seeka heeft aangekondigd dat de netto winst een groei doorgemaakt heeft van 143% in vergelijking met vorig jaar. Bij Tunover zijn de totale inkomsten dit jaar toegenomen met 35%. De netto winst is verhoogd met 24%. 

Voor meer informatie:

Michael Franks, Chief Executive +6421-356-516
Email: Michael.Franks@seeka.co.nz
Annmarie Lee, GM Growers & Marketing +64 21-766-244
Email: Annmarie.Lee@seeka.co.nz
Publicatiedatum: