Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Netto jaarwinst van Sonae gestegen met 23%

Italië: Despar Nordest heeft jaaromzet van €2,07 mld

Zwakkere Britse pond vermindert prijzenoorlog
Volgens de Britse online supermarkt begint de felle prijzenoorlog binnen de Britse supermarktsector af te nemen. De wisselkoers van Britse pond is in reactie op de Brexit gedaald, waardoor de prijzen toenemen. Ocado-CEO Tim Steiner zegt dat zijn bedrijf de eerste aanwijzingen ziet van een veranderende trend qua prijzen. Jarenlang was er sprake van prijsdeflatie, die werd veroorzaakt door de concurrentie van de Duitse discountketens Lidl en Aldi. (belfasttelegraph.co.uk)

Dalende omzet voor Sainsbury's

De omzet van Sainsbury's is in het afgelopen kwartaal iets afgenomen. De vergelijkende winkelomzet nam in de periode van negen weken tot 11 maart af met 0,5%. Vorig jaar heeft Sainsbury's de keten Argos overgenomen. Argos had iets sterkere resultaten met een like-for-like omzet van 4,3%, terwijl in het kwartaal ervoor nog een groei was van 4,0%. (Reuters)

Mexico: Walmex gaat meer investeren 
Walmex, de Mexicaanse tak van Wal-Mart en tevens de grootste retailer van Mexico, is van plan om zijn uitgaves in 2017 met 17% te vergroten. De keten gaat investeren in de renovatie van oude winkels, het openen van nieuwe vestigingen en het ontplooien van activiteiten in e-commerce. Walmex, gaat in totaal 17 miljard pesos (€815,5 miljoen) investeren. Vorig jaar gaf de keten nog 14,3 miljard pesos (€686,0 miljoen) uit. (Reuters)

VS: Wegmans wil voedselverspilling verminderen
Klik hier om het artikel te lezen.


Dixy werkt in Moskou aan sociaal programma
De Russische retailer Dixy gaat zijn sociale kortingsprogramma uitbreiden naar de regio van Moskou. Inwoners van Moskou kunnen met een speciale kortingskaart 5% korting krijgen op alle productcategorieën, met uitzondering van tabak, alcohol en speciale aanbiedingen. De kortingskaarten zijn gericht op Russische burgers die financiële ondersteuning nodig hebben. (esmmagazine.com)

Jerónimo Martins opent eerste cash & carry in Colombia
Vier jaar nadat Jerónimo Martins actief werd in Colombia, opent de Portugese retailgroep nu zijn eerste cash & carry-vestiging in dit land. De winkel heeft de naam Bodega del Canasto en bevindt zich bij de grens met Venezuela in Cúcuta. Jerónimo Martins heeft niet bekend gemaakt hoeveel er is geïnvesteerd in de opening van de nieuwe vestiging. (esmmagazine.com)

Italië: Despar Nordest heeft jaaromzet van €2,07 mld
Aspiag Service, de concessiehouder van Despar in het noordoosten van Italië, heeft in 2016 een jaaromzet behaald van €2,07 miljard. Dit is jaar op jaar een toename van 3%. Het bedrijf, dat ook wel bekend staat onder de naam Despar Nordest, is verantwoordelijk voor de ketens Despar, Eurospar en Interspar in de regio's van Triveneto en Emilia Romagna. De retailgroep heeft in deze regio's een marktaandeel behaald van 15,61%. (esmmagazine.com)

Canada: Nieuwe Safeway-CEO wil consumenten terugwinnen
De retailgroep Empire Co. Ltd moet na de fouten die zijn gemaakt na de overname van Safeway Canada nog veel werk verrichten voordat het vertrouwen van de consument is hersteld, aldus de nieuwe CEO Michael Medline. Uit marktonderzoek blijkt volgens Medline dat Safeway zijn klanten echt heeft teleurgesteld, maar ook dat ernog steeds een trouwe schare aan vaste bezoekers in de westelijke regio kan worden teruggewonnen. Empire Co. Ltd beheert naast Safeway ook de ketens Sobeys, FreshCo, Safeway, IGA en Foodland. (thespec.com)

VK: Morrisons werkt met Amazon aan marketing
Morrisons geeft toe dat de keten nog steeds aan het herstel van zijn merk. Ondanks dat kijkt Morrisons nog steeds naar hoe er door middel van de samenwerking met Amazon meer groei kan worden verkregen. Ook heeft de keten zijn algemene retailafdeling uitgebreid. CEO David Potts heeft aangegeven dat het nu tijd is om de marketing van Morrisons naar een hoger plan te tillen. (thedrum.com)

Portugal: Netto jaarwinst van Sonae gestegen met 23%

De Portugese keten Sonae heeft in 2016 een netto jaarwinst behaald van €215 miljoen. Jaar op jaar is dit een toename van 23%. De bruto winst daalde met 3% tot €320 miljoen. Analisten van Reuters gingen uit van een netto winst van €180 miljoen en een omzet van €5,38 miljard. (Reuters)

Slovenië: Spar heeft hogere omzet in 2016

Spar heeft in Slovenië in 2016 een jaaromzet behaald van €743 miljoen, wat een toename is van 2,4%. Directeur Igor Mervič omschreef de Sloveense supermarktsector als "onvriendelijk". Er zijn verder geen cijfers voor de jaarwinst vrijgegeven. (english.sta.si)

VS: Wal-Mart wil afhaalpunten uitbreiden

Wal-Mart Stores Inc. is van plan zijn afhaaldiensten in 2017 fors uit te breiden. Zo'n 500 tot 600 Wal-Mart-vestigingen krijgen een afhaalpunt, waar consumenten hun online geplaatste bestellingen op kunnen halen. De keten heeft aangegeven erop te hopen dat het doen van boodschappen uiteindelijk een online aangelegenheid wordt. (joplinglobe.com)

Kroatië wil economie beschermen tegen problemen van Agrokor
Klik hier om het artikel te lezen.

VK: Lidl en M&S over hoe voedselverspilling kan worden tegen gegaan met een sociaal platform
Klik hier om het artikel te lezen.Publicatiedatum: 17-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: