Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jeroen van den Berg:

"We willen het complete AGF-aanbod online verzamelen"

Tholen - Twee maanden terug ging de nieuwe AGF-marktplaats Fruitveiling online, een initiatief van de fruittelers Wyno en Roel Vermeulen en handelaar Jeroen van den Berg. Inmiddels hebben al heel wat kopers en aanbieders zich op de site geregistreerd. "Gebruikersgemak staat voorop. Iedereen heeft het immers druk en daarom moet je snel handel kunnen aanbieden of kopen. Fruitveiling.nl is bereikbaar via de website en de App store. Een teler moet, terwijl hij door zijn koelcel loopt, een foto kunnen uploaden en de handel aanbieden. Nu bestaat het aanbod nog hoofdzakelijk uit peren, maar we willen het complete AGF-aanbod verzamelen."

"Wij verbaasden ons er altijd over dat er geen online platform beschikbaar was voor de hele AGF-handel. Nu is iedereen om prijslijsten aan het doornemen en rondjes aan het bellen, maar dat is niet helemaal van deze tijd. In andere sectoren is een online marktplaats immers de gewoonste zaak van de wereld. De ontwikkeling van www.fruitveiling.nl duurde wat langer dan gepland, maar is er dan toch gekomen", vervolgt Jeroen.


Jeroen van den Berg te midden van de broers Roel en Wyno Vermeulen tijdens de lancering van Fruitveiling.nl tijdens de Fruitteeltvakbeurs


De afgelopen maanden stroomden de aanmeldingen binnen. "Veel mensen uit de handel zijn toch nieuwsgierig en zijn enthousiast over het concept. Nu is de grootste uitdaging om de mensen ook daadwerkelijk handel te laten aanbieden. Dat gebeurt al wel, maar we willen natuurlijk altijd dat het sneller gaat. Maar we weten dat het het wat opstarttijd kost en hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lopen. Voorlopig is het nog gratis om handel aan te bieden", vertelt Jeroen.

Voor louche figuren op het platform is hij niet bang. "We hebben gekozen voor een volledig transparant programma. Geen geheimzinnig gedoe met anonieme kopers en aanbieders. Op fruitveiling.nl zie je namelijk heel transparant met wie je zaken doet en kopers en aanbieders kunnen vervolgens rechtstreeks contact met elkaar opnemen. Wij brengen vraag en aanbod bij elkaar. En de rest mogen de partijen - net als op Marktplaats - zelf met elkaar regelen. Denk aan betaling, kwaliteitscontrole en transportafspraken."

jeroen@flevofruit.nl
www.fruitveiling.nl

Publicatiedatum: 17-3-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: