Voedingsgewoontes: Duitsers houden van snel en eenvoudig
Volgens het rapport letten consumenten bij de aankoop van levensmiddelen weliswaar sterk op de smaak en de herkomst, maar kookt slechts één vijfde van de ondervraagden dagelijks zelf. Dit komt door een gebrek aan tijd of zin om te koken. Zo staan naast vlees, worst en pasta dan ook steeds vaker diepvriespizza's en andere kant-en-klaargerechten op het menu en aanbevelingen zoals 'vijf porties groenten en fruit per dag' lijken voor velen onhaalbaar.
Het is dan ook niet vreemd dat de onzekerheid stijgt nu de laatste tijd zelfs krantenkoppen zoals 'minstens tien porties groenten en fruit per dag zijn nodig' de ronde doen. Wanneer men echter preciezer kijkt naar de zo gepropageerde totale hoeveelheid, ziet men dat ook dergelijke publicaties slechts ietsje meer dan de door '5 am Tag' aanbevolen 650 gram groenten en fruit aanbevelen.
De tip van de Duitse vereniging 5 am Tag: laat je niet afschrikken en blijf bij beproefde 'vijf per dag' – en zorg er ook wanneer je voor een snel kant-en-klaargerecht kiest voor dat je voldoende groenten en fruit eet. Een appel als toetje, extra rucola op de pizza, groentesticks om tussendoor op te knabbelen of anders een keer een kant-en-klare salade of een convenienceproduct met veel groenten.