Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nederlands project bevordert agrarische kennisontwikkeling in Zuid-Afrika

Op donderdag 9 maart 2017 werden er certificaten uitgereikt aan de partners van het Gauteng Capacity Building project. Dit project, mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Ambassade in Pretoria en de RVO, heeft nieuwe trainings- en onderwijsmethoden in de landbouw gecreëerd in Gauteng (Zuid-Afrika).


Trainer Herbert Stolker en de stagiairs die trots hun BTEC-certificaten tonen

Gauteng capaciteitsopbouwproject
De samenwerking in het project door de lokale partners ARC, Buhle Farmers' Academy, Qutom Farms, GDARD ASNAPP en Delphy is in februari 2016 begonnen. De partners hebben nieuwe trainingsmethoden, nieuwe duurzame bedrijfsmodellen en een BTEC-training, een wereldwijd erkende tuinbouwcursus, ontwikkeld. Deze door Lentiz aangeboden cursus, door Delphy aangepast aan de Zuid-Afrikaanse omstandigheden, richt zich specifiek op kasgroenten. Via een online leersysteem werden medewerkers van de lokale partners getraind om zelf toekomstige trainers van deze cursus te worden.

Nieuwe samenwerkingsvormen
De vijf partners in het project vertegenwoordigen allemaal unieke kennisoverdrachtmethodes. Ze hebben de krachten gebundeld om de kennisinfrastructuur in de tuinbouw in Gauteng beter te kunnen bedienen. Elkaar op dit gebied middels een consortium aanvullen is een nieuw concept voor Gauteng. Om hun vertrouwen hierin uit te drukken, hebben de partners de overeenstemming ondertekend.


Partners GDARD, ARC, DELPHY, QUTOM, BUHLE en QUTOM

Ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling 
Het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling (GDARD) van Gauteng is vanaf de start in 2016 een groot voorstander van het project. De heer Motlatjo Makaepea is hierbij een drijvende kracht geweest.

Voortzetting
De door het project opgedane inzichten en ervaringen hebben het enthousiasme van de partners en de overheid aangewakkerd, waardoor er is besloten om naar verdere samenwerking te streven. Het doel is het handhaven van innovatieve kennisontwikkelingsmethoden en kennisimplementatie in Gauteng. GDARD beoogt dit proces te vergemakkelijken. Op deze manier hopen GDARD en de partners bij te dragen aan het scheppen van banen, voedselzekerheid en een duurzame en economisch sterke agrarische sector.

Voor meer informatie:
Delphy
info@delphy.nl
www.delphy.nl

Publicatiedatum: 7-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: